Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Digital Art Collections: έκθεση στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών

Digital Art Collections: έκθεση στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου Πολιτιστικού φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών στο Άλσος Νέας Σμύρνης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει, για πρώτη φορά, την έκθεση video art “ Digital Art Collections”.


Στοχεύοντας στην υποστήριξη νέων καλλιτεχνών και τη προώθηση καινούργιων μορφών τέχνης,  η έκθεση «Digital Art Collections” παρουσιάζει μια συλλογή από 14 έργα πετυχημένων καλλιτεχνών του είδους. Επιδιώκοντας να συστήσουμε στους επισκέπτες αυτή τη νέα μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργήσαμε μια συλλογή από διαφορετικά, τεχνικά και θεματολογικά, έργα video art, τα οποία καταδεικνύουν τις ποικίλες εκφάνσεις αυτού του είδους τέχνης. Μέσα από την έκθεση “Digital Art Collections” οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη του video art, κατανοώντας τον τρόπο με το οποίο τα ψηφιακά μέσα εισχώρησαν στη τέχνη, τα νέα πεδία και τις καλλιτεχνικές προοπτικές που δημιούργησαν, αλλά και το γιατί η τέχνη του video art αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογικής κουλτούρας και του αστικού πολιτισμού.


Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση “Digital Art Collections”, καθημερινά, μετά τις 20.00, στην ειδική κατασκευή που θα στηθεί στο χώρο του φεστιβάλ στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες( με αλφαβητική σειρά):


Αργυρίου Δημήτρης, έργο “First Contact”

Βαβυλουσάκης Γιώργος, έργο “Dance Royalle”

Βρελλής Πέτρος, έργο “Starry Night”

Ζάκκας Αλέξανρός, έργο “ +52° 32' 55.02", +4° 44' 23.77"

Ζιώγα Πωλίνα , έργο "I dreamt I was a butterfly"

Λιανού Μαρία, έργο “Feel Fully Charged”

Λουκάκος Γιώργος, έργο “ The investigation”

Μουζάκη Αιμιλία, έργο “Omair”

Παππά Εφη, έργο “The Book”

Πασχαλίδου Μαρία, έργο “Symposium”

Πέτρου Λία, έργο “Acroparapoli”

Τζίμου Ολγα, έργο “Found in Asia”
Τομαράς Παναγιώτης, έργο “ The End”

Ψαρράς Βασίλης, έργο “Αστικό Φωτοστέφανο”

Επιμέλεια: Ελευθερία Μαρκοζάνη

Σχετικές ειδήσεις
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Παναγιώτης Τέτσης - Χαρακτική: η έκθεση του ΜΙΕΤ στη Λιβαδειά
31.08.2016 12:50
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδειάς και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού των Τροφωνίων παρουσιάζουν την έκθεση του Παναγιώτη Τέτση, Χαρακτική.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.
Πρόσωπα 1944-1949: έκθεση στο πλαίσιο του Athens Print Fest στο metamatic:taf
07.03.2016 16:56
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για ακόμη μια χρονιά με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο πλαίσιο της 3ης έκδοσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest, φιλοξενώντας την έκθεση Πρόσωπα 1944-1949.