Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Όταν έπεσε η Πόλη - Andrew Novo

Όταν έπεσε η Πόλη - Andrew Novo

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Andrew Novo με τίτλο, Όταν έπεσε η Πόλη. Ένα μυθιστορηματικό χρονικό σε μετάφραση Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

1453: Ένας στρατός ξεκινά από την Αδριανούπολη. Ο Τούρκος Σουλτάνος Μεχμέτ, ένας άνδρας ευφυής και φιλόδοξος, έχει κηρύξει πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη εγκλωβισμένη σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Η μάχη μαίνεται σε ξηρά και θάλασσα με θανάσιμες πολεμικές μηχανές. Αυτή η σύγκρουση θ’ αποφασίσει την τύχη δύο πολιτισμών, δύο θρησκειών και της Κωνσταντινούπολης, της Βασίλισσας των Πόλεων.

Η πέτρα, το μετάξι και το ατσάλι του 15ου αιώνα ζωντανεύουν σε ένα επικό δράμα, ο απόηχος του οποίου φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

 

Ο ιστορικός Andrew Novo ζωντανεύει έναν κόσμο γεμάτο αρματωμένους ήρωες και τειχισμένες πόλεις, πανούργες παλλακίδες και δολοπλόκους πολιτικούς, έναν κόσμο όπου συγκρούονται θρησκείες και αυτοκρατορίες.

 

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Andrew Novo έχει διδακτορικό στην Ιστορία και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ειδικεύεται στην ιστορία των μεσογειακών πολιτισμών, τόσο αρχαίων όσο και σύγχρονων. Τα άρθρα και οι βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί στο Middle East International Magazine και τους Asia Times. Ο Andrew Novo εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο για την άλωση της Κωνσταντινούπολης την εποχή που σπούδαζε Κλασική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.

Σχετικές ειδήσεις
Θα κοιμηθούμε όταν γεράσουμε - Pino Corrias
15.02.2017 11:18
Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορεί το βιβλίο Θα κοιμηθούμε όταν γεράσουμε του Pino Corrias σε μετάφραση Άννας Παπασταύρου.
Οταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια - Lee  Harper
12.08.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο, Οταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια της Lee Harper σε μετάφραση Βικτώριας Τράπαλη.
Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; - Jacques Le Goff
10.08.2016 12:08
Από τις εκδόσεις Angelus Novus κυκλοφορεί το βιβλίο, Πρέπει, αλήθεια, να κόβουμε την ιστορία σε φέτες; του J.Le Goff σε μετάφραση Δέσποινας Λαμπαδά.
Μικρή ερωτική ιστορία - Gilles Legardinier
08.08.2016 10:45
Το βιβλίο του Gilles Legardinier, με τίτλο "Μικρή ερωτική ιστορία", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση της Ρίτας Κολαΐτη.
Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί - Χένρικ Ίψεν
04.04.2016 10:13
Από την Κάπα εκδοτική κυκλοφορεί το θεατρικό έργο "Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί" του Χένρικ Ίψεν, σε μετάφραση της Έρις Κύργια, και σε επίμετρο των Ολυμπίας Γλυκιώτη & Δημήτρη Καραντζά.