Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εξι εν καµίνω: 6 Έλληνες ζωγράφοι εγκαινιάζουν τη Marina Keas Gallery

Εξι εν καµίνω: 6 Έλληνες ζωγράφοι εγκαινιάζουν τη Marina Keas Gallery

Για εκατό αιώνες ο άνθρωπος προσπαθεί να δώσει µορφή στο χάος που βρίσκεται κάτω από τα πέλµατά του.


Να σταµατήσει τον χρόνο της ανακύκλωσης και να χαρίσει λίγη αθανασία σε µερικές χούφτες από το χώµα που του έµµελε να βαδίσει. Έτσι η κεραµική ολοκληρώθηκε σαν µια αυτοτελής τέχνη που συνδυάζει την πλαστική και την ζωγραφική.


Αυτό το καλοκαίρι εγκαινιάζοντας το νέο κύκλο λειτουργίας της η Marina Keas Gallery στον ολοκαίνουργιο χώρο Βουρκαρίων, στο Βουρκάρι της Τζιας, προσκάλεσε έξι από τους καλύτερους Έλληνες ζωγράφους, τους Αλέξη Βερούκα, Κατερίνα Γιάννακα, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Γιάννη Κόττη, Χάρη Λάµπερτ, Γιώργο Χαδούλη, να µοιραστούν την περιπέτεια της εφαρµογής της τέχνης τους στον πηλό.

Κάποιοι για πρώτη φορά ή για νέα δείγµατα της πολύχρονης δηµιουργίας τους, όπως η Κατερίνα Γιάννακα που έχει φτάσει σε πολύ προσωπικές φόρµες ή ο Γιώργος Χαδούλης.


Στην έκθεση µε τίτλο "Εξι εν καµίνω", παρουσιάζονται περισσότερα από εκατό έργα, ζωγραφισμένα κεραµικά που αντανακλούν την ηδονή του χρώµατος και το ιδιαίτερο βλέµµα των δημιουργών τους.


Υπεύθυνη για την έκθεση Κατερίνα Μαρούλη

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στη γκαλερί Belgravia στο Λονδίνο
13.09.2016 13:28
Τέσσερις Ελληνίδες ζωγράφοι θα εκθέσουν έργα τους, κυρίως παραστατικά, στην BELGRAVIA GALLERY στο Λονδίνο από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου από τις 6:00 – 9:00 μ.μ.
Communal Moment με την Marina Abramović στο πλαίσιο του As One
28.03.2016 15:31
Η Marina Abramović σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί της, ως μέρος του AS ONE, μια ιδιαίτερη συμμετοχική εμπειρία, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.
Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
16.03.2016 13:27
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας θα φιλοξενείται από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 η έκθεση «Έλληνες Ναΐφ Ζωγράφοι» με έργα από τη Συλλογή Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
As One: από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
01.03.2016 12:45
Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) συνεργάζονται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, με τίτλο As One, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη της performance και να εξοικειώσει και να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.