Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τέχνης για Γονείς και Παιδιά στη Διέλευση

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τέχνης για Γονείς και Παιδιά στη Διέλευση

Παράλληλα με την έκθεση «Το Ταξίδι», της εικαστικού Ελένης Πολυχρονάτου, ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις», σε συνεργασία μαζί της, διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης για γονείς και παιδιά, με τίτλο «Χρώματα και Φόρμες - Σύμβολα και Αξίες».


Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό την προώθηση της  επικοινωνίας και της συνεργασίας, ανάμεσα σε γονείς και παιδιά μέσα από ένα «Ταξίδι» έκφρασης  και δημιουργίας.


Σε ένα πρόγραμμα Family Art, γονείς και παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις  τους και αναπαριστούν εικόνες και φόρμες, συνθέτουν ιστορίες με χρώματα, σχήματα και σύμβολα, ζωγραφίζουν Mandala, πλάθουν με πηλό και, τέλος, εκφράζουν  και δημιουργούν πάνω σε αξίες όπως ο σεβασμός, η ευθύνη, η γνώση και η φροντίδα, όχι μόνο σε ζητήματα τέχνης αλλά κυρίως σε θέματα ζωής .


Ένα καινούργιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τέχνης  το οποίο  υιοθετεί την άποψη ότι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της έκφρασης είναι απαραίτητη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου ηλικίας και λειτουργεί θαυμάσια όταν είμαστε όλοι μαζί!   


Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αντλεί στοιχεία από το πιλοτικό διακρατικό ερευνητικό πρόγραμμα «Επικοινωνία-Τέχνη» που σχεδιάστηκε από το δίκτυο F.A.M. και την UNESCO για τη διερεύνηση νέων οριζόντων στις παιδαγωγικές μεθόδους με στόχο την ειρήνη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, στη Deux-Sevres και στη Φλωρεντία (2002-2003).

 

Φωτό: Μάρω Κουρή

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση στην Καλαμάτα
31.10.2016 12:52
Το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και στους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, θα έχει επόμενο σταθμό του την Καλαμάτα (19, 26 & 27 Νοεμβρίου 2016).
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.04.2016 14:29
Η Άνοιξη ήρθε και τα παιδιά, αυτή τη φορά μαζί με τους γονείς, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν τον Απρίλιο 2016 σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι, φαντασία και παιχνίδι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!