Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παράδεισος: Performance των Αστάρτη Αθανασιάδου και Αχιλλέα Χαρίσκου στο Frown

Παράδεισος: Performance των Αστάρτη Αθανασιάδου και Αχιλλέα Χαρίσκου στο Frown

Το Frown παρουσιάζει την performance Παράδεισος της Αστάρτη Αθανασιάδου και του Αχιλλέα Χαρίσκου, για τέσσερις μόνο παραστάσεις.


Η περφόρμανς «Παράδεισος» βασίζεται σε δυο σώματα και έντεκα ορθογώνια αντικείμενα. Σκοπός της είναι η έρευνα δομών που λειτουργούν με διττό, αντιφατικό ρόλο: την παροχή βοήθειας και την ικανοποίηση μέσω του ελέχγου.

Το αντικείμενο άλλοτε εισβάλλει με σκοπό να πλαισιώσει το σώμα και άλλοτε συνυπάρχει συμβάλλοντας στην επέκτασή του. Οι απορρέουσες  καταστάσεις είναι περιοριστικές και δημιουργούν συνώνυμους ρόλους. Ο «Παράδεισος» προσεγγίζει αυτούς τους ρόλους ως μεταβλητούς και εναλασσόμενους, και έτσι παρατηρεί τα σώματα μέσα από ένα πρίσμα: ως προς τη συγκατάβαση της χειραγώγησής τους καθώς και την αέναη επιθυμία τους για ελευθερία.

Σύλληψη, εκτέλεση: Αστάρτη Αθανασιάδου, Αχιλλέας Χαρίσκος

Διάρκεια: 35– 45 λεπτά


Ο Αχιλλέας Χαρίσκος είναι χορογράφος και περφόρμερ. Έχει εκπαιδευτεί στις παραστατικές τέχνες και μίμηση (Intercultural Performance Academy of Berlin, Berlin Mime Centrum) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορογραφίας στο Άμστερνταμ(School of Νew Dance Development).Έχει συνεργαστεί εκτενώς με τους Teater Novogo Fronta (Πράγα), Clipa (Ισραήλ), Λαμπετώ Όνσκυ, YELP Dance Company,Baila Louca, Adam Reed, Karl Lehr, Thomas Proksch. Μένει στην Αθήνα.

Η Αστάρτη Αθανασιάδου είναι χορογράφος και περφόρμερ. Έχει σπούδασει χορό στην Αθήνα και Λοζάνη, Ελβετία (Ecole de danse Avant-¬‐Scene), παραστατικές τέχνες (University of Malta) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορογραφίας στο Άμστερνταμ (School of Νew Dance Development). Έχει συνεργαστεί με τους Goeun Bae, Emilie Gallier, Pernille Lonstrup, Magpie dance company, Zakia el Abodi, La troupe de l’Avant-¬‐Scene. Μένει στo Άμστερνταμ. http://www.frowntails.com/performance/παράδεισος/

Σχετικές ειδήσεις
Hayali - Sans toi, je tombe: performance στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 11:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 την performance Hayali - Sans toi, je tombe (Χωρίς εσένα, πέφτω…) των Mélissa Guex και Emre Yildizlar.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.