Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Vespro per la Madonna del Carmelo: συναυλία στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Vespro per la Madonna del Carmelo: συναυλία στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30, η ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, την μπαρόκ συναυλία "Vespro per la Madonna del Carmelo" (Εσπερινοί για την Παναγία των Καρμελιτισσών), του Georg Friedrich Händel (Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ) με πέντε σολίστ, πεντάφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.


Η συναυλία περιλαμβάνει τα τρία έργα «Dixit Dominus», «Nisi Dominus» & «Laudate pueri Dominum» του Händel και ερμηνεύουν οι σολίστ: Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο), Εβίτα Χιώτη (σοπράνο), Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος), Κωνσταντίνος Ζαμπούνης (τενόρος), Βασίλειος Ασημακόπουλος (μπάσος), το γνωστό Φωνητικό Σύνολο Eklipsis, η Ορχήστρα Δωματίου NuovArte και στο τσέμπαλο η Κατερίνα Κτώνα, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη .


O G. F. Händel συνέθεσε τα έργα στη Ρώμη το 1707, μόλις 22 χρονών, βασιζόμενος στους ψαλμούς 109, 126 & 112, για το τάγμα του μοναστηρίου των Καρμελιτισσών. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο συνθέτης επιδεικνύει μεγάλη συνθετική ωριμότητα, καθώς και ολοκληρωτική αφομοίωση των αρχών του Ιταλικού μπαρόκ, που δέσποσε στην μουσική πραγματικότητα του 18ου αιώνα.


Τα έργα αυτά δεν είναι τόσο γνωστά στο ελληνικό κοινό και σημειώνουν  εξαιρετικά περίπλοκη χορωδιακή γραφή, που δοκιμάζει τις ικανότητες των μουσικών, αλλά και τον απαιτητικό συντονισμό με την ορχήστρα.

Σχετικές ειδήσεις
«Λες και ήταν χτες», συναυλία στην Αίθουσα «Παρνασσός» - Αναβολή
15.02.2017 17:10
Γλέντι που θα αρχίσει με διακεκριμένους καλλιτέχνες της όπερας που ερμηνεύουν τραγούδια κλασικά, διαχρονικά, και μας θυμίζουν ότι η δύναμη και η μοναδικότητα τους, η συγκίνηση και όλα τα συναισθήματα που γεννούν, τα κάνει να ακούγονται…
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.