Τετάρτη απόγευμα, 22 Μαΐου 2014, στην οδό Ιακωβίδου στα Πατήσια, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ο ηθοποιός Σωτήρης Βάγιας, που είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από το ρόλο του «Νάκου» στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου, «Καλημέρα Ζωή». 

Ο αγαπητός ηθοποιός εντοπίσθηκε λιπόθυμος από ζευγάρι περαστικών κατοίκων οι οποίοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, όπου διαπίστωσε και το θάνατό του.

Ο Σωτήρης Βάγιας συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Μεν και Δεν», «Έλλη και Άννα», «Αχ Ελένη», «Βραδινές καμπάνες», «Ορκιστείτε παρακαλώ» και «Φρούτα Εποχής».

Επίσης, είχε λάβει μέρος και στις κινηματογραφικές παραγωγές «Το Άρωμα Της Βιολέτας» και «Ισόβια», που είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση τη δεκαετία του ’80.

Μεταξύ των εμφανίσεών του στο θεατρικό σανίδι αξίζει να μνημονεύσουμε τις παράστασεις «Ηλέκτρα» και «Προμηθέας Δεσμώτης», που ανέβηκαν από το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το 1991 και 1992, αντίστοιχα.

Τα αίτια θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα, πιθανότατα ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή βλάβη.

Η κηδεία του Σωτήρη Βάγια θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, στις 15.00, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.