Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εβδομάδα Τοπιογραφίας - Θαλασσογραφίας - Υπαίθριας ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Σερίφου

Εβδομάδα Τοπιογραφίας - Θαλασσογραφίας - Υπαίθριας ζωγραφικής στο Φεστιβάλ Σερίφου

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει τον εμπρεσιονισμό. Όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ένα εικαστικό κίνημα που πια δεν υπάρχει. Πολλοί λίγοι γνωρίζουν όμως ότι υπάρχει μια αναβίωση αυτού του είδους ζωγραφικής. Υπάρχει για παράδειγμα φεστιβάλ νεοεμπρεσιονισμού στην Αμερική, όπου πάνω από 500 ζωγράφοι συναντιόνται για να ζωγραφίσουν παρατηρώντας την φύση και το φως.


Ένα τέτοιο event οργανώνεται για πρώτη χρονιά στην Σέριφο από τις 31 Μαϊου έως 7 Ιουνίου σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Θα μαζευτεί μια παρέα νεοεμπρεσιονιστών (5-10 άτομα) και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει στον καμβά το φως, τον ήλιο, τα βράχια, τη θάλασσα, τα κύματα της, τα λευκά σπίτια, το μυστήριο και την μαγεία αυτού του νησιού. Πέρα από την ζωγραφική, αρκετές ώρες την μέρα στον ήλιο και τον αέρα, τα άτομα θα ανταλλάξουν απόψεις για την ζωγραφική, θα γευτούν την τοπική κουζίνα και τις γεύσεις και θα ζήσουν μια βδομάδα σαν τους εμπρεσιονιστές ψάχνοντας για την ομορφιά, το φως και την απεικόνιση τους σε δυο διαστάσεις.


Οι συμμετέχοντες είναι προχωρημένοι κι επαγγελματίες, αλλά και αρχάριοι στην τοπιογραφία, αλλά με πείρα σε άλλα είδη ζωγραφικής. Γνωστοί τοπιογράφοι, όπως ο Leon Holmes από την Αυστραλία, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Κατά την διάρκεια του μουσικού Φεστιβάλ Σερίφου (26/7 – 20/8) θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση των έργων για όποιον το επιθυμεί.


Όποιος ενδιαφέρεται να ζωγραφίσει μαζί με άλλα άτομα στην Σέριφο, ας επικοινωνήσει με τον τοπιογράφο κι οργανωτή του event Δημήτρη Βογιαζόγλου στο email: dvoyiazoglou@epo.org. Δήλωση συμμετοχής δεν είναι αναγκαία αν κανείς έχει εξασφαλίσει διαμονή κι έρθει με όλα τα υλικά και χρώματα στην Σέριφο για να ζήσει την μοναδική αυτή εικαστική εμπειρία.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Τήνο
16.08.2016 11:29
Mε ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Αγγελικής Συμεωνίδη στο Pelias Life in Balance στην Καρδιανή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου.
Wild & Free: Έκθεση ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου στις Σπέτσες
09.08.2016 12:09
Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Εύας Μπρατοπούλου, στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου SPETSES.