Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στο Kyklos Live Stage

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στο Kyklos Live Stage

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, ανεβαίνουν στην Αθήνα, την Παρασκευή 2 Μαΐου, για μία και μοναδική παράσταση στο Kyklos Live Stage!
 

Κάθε τους εμφάνιση αποτελεί κυριολεκτικά "γεγονός" και η υποδοχή, που τους επιφυλάσσει παντού το πιστό τους ακροατήριο, είναι ενθουσιώδης.  Δημιουργούν ατμόσφαιρα αυθεντικής γιορτής, γεμάτης συναίσθημα που, έχει στο κέντρο της την κρητική παράδοση, ενώ οι μαεστρικές τους ενορχηστρώσεις, είναι γεμάτες ανατροπές και πρωτόγνωρες μελωδίες.
 

Η μουσική τους παράσταση χαρίζει σε όσους γίνουν "κοινωνοί" της μια αξέχαστη εμπειρία!
 

Μαζί τους, αρωγοί σε αυτή τη μυσταγωγία, οι ξεχωριστοί τους μουσικοί!
 
Αλέκος Χατζάκης, Κοντραμπάσο
Μάνος Στρατάκης, Κρουστά
Δημήτρης Ματζαράκης, Κιθάρα

Μουσική Παραγωγή/ Διοργάνωση:
Notebook Artists' Management & Marketing
 
 
Ο Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από 11 ετών να ασχολείται με το λαούτο, πλάι στην οικογένεια των Ξυλούρηδων (Ψαρογιάννη-Ψαραντώνη-Ψαρογιωργη-Ψαρολάμπη), ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες και συμμετείχε σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές, στις περισσότερες ως μουσικός και σε κάποιες ως τραγουδιστής. Μετά την πολυετή μουσική του διαδρομή, τόσο σε πανηγύρια, όσο και σε διάφορες μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησε ένα μουσικό σχήμα με τον αδερφό του Γιώργο Στρατάκη, με το οποίο εμφανίζονται τα τελευταία δύο χρόνια σε μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων.

Ο Γιώργος, κινούμενος σε παράλληλη τροχιά με το Νίκο, ασχολείται κι αυτός από 10 ετών με τη λύρα, παίζοντας ερασιτεχνικά κυρίως, σε διάφορα πανηγύρια της Κρήτης. Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέρφια, με κύρια συστατικά τον αυθορμητισμό του Γιώργου, που έσμιξε με τη μουσική εμπειρία, τη γνώση και τη δεξιοτεχνία του Νίκου κι έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα.

Μαζί με τον έτερο αδερφό τους Μάνο Στρατάκη στα κρουστά, την αδερφή τους Βούλα Στρατάκη στο τραγούδι και τους άξιους συνεργάτες τους, Δημήτρη Μαντζαράκη στην κιθάρα κι Αλέκο Χατζάκη στο κοντραμπάσο, προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χαράξουν τη δική τους μουσική άποψη.

Το Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "7 του Μάρτη". Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Νίκου Στρατάκη, με τίτλο "Ανάσα" και σημαντικές συμμετοχές, όπως αυτές του Σωκράτη Μάλαμα και του Βασίλη Σκουλά, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά!

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης live στο Σταυρό του Νότου Plus
09.01.2017 12:55
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια από τη Μεγαλόνησο, κρατώντας τα δικά τους κλειδιά από την “πόρτα” της Κρητικής Μουσικής, ανεβαίνουν στην Αθήνα, τα Σάββατα 14, 21 & 28 Ιανουαρίου, για τρεις μουσικές παραστάσεις στο Σταυρού του Νότου Plus!
Οι Μαρσύας live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
22.11.2016 16:32
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί στις 26 Νοεμβρίου στο Γυάλινο – Up Stage σε ένα μουσικό ταξίδι όπου θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά και όχι μόνο.
Ο Νίκος Βενετάκης ζωντανά στο Γυάλινο – Up Stage
09.05.2016 11:41
Με την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, «Άγνωστη Πορεία» ο Νίκος Βενετάκης, ο νέος Κρητικός τραγουδιστής και λαουτιέρης, που αυτοαποκαλείται "διασκεδαστής", ξεκινά την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 από το Γυάλινο –Up Stage να μας συστήνεται και να ζητά μια θέση στις καρδιές μας.
Ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage
22.03.2016 10:28
Ο Γιάννης Μήτσης, πρώην μέλος στα Ξύλινα Σπαθιά, και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες, ανταμώνουν στην σκηνή του ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE την Πέμπτη 24 Μαρτίου.
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus
15.03.2016 15:07
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης φέρνουν στο Σταυρό του Νότου το Σάββατο 2 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 την ουσία της κρητικής μουσικής: απλότητα, δεξιοτεχνία και μια αγάπη που προκύπτει από μια σχέση ζωής.