Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου: Πού πηγαίνει η δημοκρατία;

Παρουσίαση βιβλίου: Πού πηγαίνει η δημοκρατία;

Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο των G. Agamben, A. Badiou, J-L. Nancy, J. Rancière, D. Bensaïd, K. Ross, W. Brown, S. Žižek που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη με πρόλογο του Δημήτρι Βεργέτη στο Free Thinking Zone την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014.

 

Συζητούν οι:

Δημήτρις Βεργέτης, ψυχαναλυτής, μέλος της Παγκόσμιας Ψυχαναλυτικής Εταιρίας, διευθυντής του περιοδικού «αληthεια», διδάσκων στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας.

Γιάννης Μηλιός, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο ΕΜΠ, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ευάγγελος Μπιτσώρης, συγγραφέας, μεταφραστής, διδάσκων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Λεωνίδας Μπουρίτσας, καθηγητής ανθρωπιστικών επιστημών, φιλοσοφίας, γλώσσας και επιχειρησιακής ηθικής, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελληνικής Φιλοσοφίας.

Μαρία Ρεπούση, βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ.

Αλέξανδρος Σκούρας, εκπρόσωπος για την Ελλάδα του δικτύου ΑΤΛΑΣ

Νάσος Τσιούρας, μέλος Κ.Ε. της Δράσης

 

Συντονίζει ο Δημήτρις Βεργέτης

Σχετικές ειδήσεις
Γιατί δεν αγαπάμε τη δημοκρατία - Μυριάμ Ρεβώ ντ’ Αλλόν
06.12.2016 13:23
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την κυκλοφορία του βιβλίου, Γιατί δεν αγαπάμε τη δημοκρατία της Μυριάμ Ρεβώ ντ’ Αλλόν σε μετάφραση Μιχάλη Πάγκαλου.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου
14.07.2016 10:17
Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.