Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Yusef's Song, του Κώστα Πλιάκου και του Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Yusef's Song, του Κώστα Πλιάκου και του Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δουλειάς το ντοκιμαντέρ Yusef's song,  του Κώστα Πλιάκου και του Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι είναι έτοιμο να προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Ντoκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 και την Τρίτη 18 Μαρτίου στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, του Ολύμπιον.


Η ιστορία διαδραματίζεται στη Λιβύη μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον Καντάφι. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να καταγράψει το όραμα της νέας γενιάς για τη χώρα της, μετά από ένα πολύ μεγάλο γεγονός όπως μια επανάσταση. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο  Γιούσεφ. Ένας 25χρονος νέος που μένει στη Βεγγάζη και συμμετείχε στην επανάσταση. Ο Γιούσεφ είναι ράπερ. Και μάλιστα ο πιο γνωστός και πολυτραγουδισμένος ράπερ της Λιβύης. Έγραψε τα τραγούδια της επανάστασης και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλο το Μαγκρέμπ. Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μέσα από τα μάτια του Γιούσεφ να ξεδιπλώσει το όραμα των νέων ανθρώπων στη Λιβύη για τη χώρα τους μετά την εποχή Καντάφι.


Η κάμερα ακολουθεί τον Γιούσεφ παντού στην καθημερινή ζωή του, με την οικογένειά του τους φίλους του, στο στούντιο όπου τραγουδά και καταγράφει τους προβληματισμούς και τις ιδέες του. Η παρουσία του συνοδεύεται από τη μουσική του κυρίως, ένα χαρακτηριστικό δείγμα αραβικού ραπ με έντονα πολιτικά μηνύματα.


Σκηνοθεσία: Κώστας Πλιάκος
Έρευνα: Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι  
Mοντάζ: Δημήτρης Κλάγκος
Ήχος: Λευτέρης Ξάνθης
Φωτογραφία: Κώστας Πλιάκος, Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι , Καϊς Μπσιρ
Τεχνική επεξεργασία: Γιάννης Νταρίδης
Γραφικά, τίτλοι: Νίκος “Ble” Μπλεμπουτζάκης
Βοηθοί οπερατέρ: Μοράντ Αλ Ναάς, Αμπντάλα Μπουνταμπούς
Μουσική και τραγούδια: MC Swat, Malik L, Της Νύχτας τα βελούδα, Κώστας Γυφτάκης, Dirty Fuse
Υποτιτλισμός: Ζίκρι Αζάμπι
Βοηθός παραγωγής: Σοφία Σκουλικάρη
Παραγωγή: WIDE-ANGLE, Kostas Pliakos  2014
www.wide-angle.gr
http://yusefssongdoc.weebly.com

 

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε ο Κώστας Πλιάκος στην Ελένη Τσόκα , εδώ.Σχετικές ειδήσεις
Η ΕΡΤ στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
13.02.2017 13:27
Με πέντε ντοκιμαντέρ θα συμμετάσχει η δημόσια Τηλεόραση στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από 3 έως 12 Μαρτίου 2017.
Μια πρώτη γεύση από το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
17.01.2017 15:48
Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3 - 12 Μαρτίου 2017), αφήνουμε ορισμένα από τα πιο δυνατά ντοκιμαντέρ της φετινής διοργάνωσης να δώσουν απαντήσεις.
Ανταπόκριση από το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ
21.03.2016 11:07
Ορισμένες ταινίες είναι εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών που δεν παραλείψαμε να παρακολουθήσουμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Η Ταινία Έναρξης
08.03.2016 15:37
Το ντοκιμαντέρ Η ορχήστρα της ανακύκλωσης –Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος των Μπραντ Όλγκουντ και Γκράχαμ Τάουνσλι ανοίγει την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 11 Μαρτίου 2016 στο Ολύμπιον.
18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ελληνικά ντοκιμαντέρ στην Αγορά και στο πρόγραμμα
23.02.2016 14:35
Συναρπαστικές όψεις της σύγχρονης πραγματικότητας αναδεικνύονται μέσα από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.