Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ούτω πρέπει: έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης

Ούτω πρέπει: έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Βαλεντή, με τίτλο Ούτω πρέπει, από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014.


Ο Γεράσιμος Βαλεντής, προσλαμβάνοντας το μέγεθος του κοινωνικού κλυδωνισμού που θα ερχόταν για τον ίδιο, την οικογένεια του, τους φίλους του, ζωγράφισε με τον ιδιαίτερο και έντονο τρόπο του και ίσως με τρόμο, την λαίλαπα της καθημερινότητας που συνάντησε και εκθέτει 20 έργα μεγάλων διαστάσεων.


Με τη χαρακτηριστική του εικαστική γραφή που είναι η συγκεκριμένη και ξεκάθαρη φόρμα, η υπερβολή και η παραμόρφωση στο σχέδιο, τα έντονα μεσογειακά χρώματα μαζί με την δραματικότητα του περιεχομένου, εκφράζει αλλού ακόμα την ζωντάνια της κοινωνίας και αλλού τον μαρασμό και την παρακμή της.

Μια παρακμή αναπόφευκτη που όμως ίδιος δεν μπορεί να αποδεχτεί...
 

Επιμέλεια έκθεσης: Έλενα Πάτση

Σχετικές ειδήσεις
Δώδεκα μέρες στην Πάτμο: Έκθεση του βραβευμένου φωτογράφου Darran Rees
05.12.2016 16:57
Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης'' φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ του Darran Rees.
Επανεκκίνηση: έκθεση του Βαγγέλη Παππάς στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
21.10.2016 15:42
To Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, παρουσιάζει την έκθεση του Βαγγέλη Παππά με τίτλο “Επανεκκίνηση”.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Ciò che vedi e: Έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στη γκαλερί του The Sowl
28.03.2016 15:16
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή με τίτλο “Ciò che vedi e”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016.