Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκ-πληξη! - Το τσίρκο που κοιμήθηκε στο Κινητήρας Studio

Έκ-πληξη! - Το τσίρκο που κοιμήθηκε στο Κινητήρας Studio

Ο Κινητήρας Studio παρουσιάζει το έργο της Χαράς Γιαννακοπούλου, Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε, κάθε Σάββατο του Μαρτίου στις 13.00!


Ακροβάτες στην έδρα, ξυλοπόδαροι στο προαύλιο, ένας ισορροπιστής στο μπροστινό θρανίο, ένας ζογκλέρ… Ένα μυστήριο που αναζητά λύση μέσα από την κίνηση, τη δράση, τη συνεργασία. Τα παιδιά συμμετέχουν, προτείνουν λύσεις, γίνονται χορευτές και ακροβάτες, δημιουργούν μια σύγχρονη (και μοναδική) χορογραφία . Την ώρα του σχολείου. Μετά το πρώτο διάλειμμα και όλες οι τάξεις μαζί…


Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά τη διαδραστική δράση ΕΚ-ΠΛΗΞΗ και το έργο της Χαράς Γιαννακοπούλου «Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε» σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, με στόχο να προτείνει στους μαθητές εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης μέσα από το χοροθέατρο , το σύγχρονο χορό και το σωματικό θέατρο!


Φέτος τον Μάρτιο και μόνο για τέσσερις παραστάσεις (Σάββατα 8, 15, 22 και 29 του μήνα στη 1 το μεσημέρι) η παράσταση χοροθεάτρου που έχει σκηνοθετήσει η Αντιγόνη Γύρα, στήνεται γύρω από την αφήγηση της Χαράς Γιαννακοπούλου και η ΕΚ-ΠΛΗΞΗ ξεπηδά στο Κινητήρας Studio.


Η δράση προτείνεται ως διέξοδος από την πλήξη αλλά και ως αναζήτηση για όνειρα και οράματα, για στόχους και ελπίδες που συναντιούνται στο «μαζί». «Το Τσίρκο που Kοιμήθηκε» είναι η ιστορία μιας πόλης όπου τσίρκο και θεατές ήταν ένα. Ζούσαν καλά και χαρούμενα, χωρίς φυσικά να βασανίζουν ζώα. Μέχρι που ένας  υπνωτιστής , θέλοντας να γίνει ο άρχοντας της πόλης που θα εξουσιάζει τους πάντες, τους έριξε όλους σε ύπνο βαθύ… Το τσίρκο διαλύθηκε. Είναι η στιγμή όπου οι θεατές αναλαμβάνουν δράση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με την  Έριν, τον Κλοβ, την Εγκ, τον Μάγο Γκουλντ Κοκορέλι, τη Φλώρα και τη Σούζα Μπου για να νικήσουν το Δήμαρχο που κοίμισε το τσίρκο και για να ξαναγίνει η πόλη ανθρώπινη και δημιουργική.


Η ομάδα Κινητήρας Χοροθέαμα συνεχίζει τις διαδραστικές παραστάσεις σε σχολεία «αναστατώνοντας» την καθημερινότητα μαθητών και δασκάλων. Συνεχίζει επίσης να αναζητά χορηγούς που θα της επιτρέψουν να φέρει την ΕΚ-ΠΛΗΞΗ - «Το τσίρκο που κοιμήθηκε» στις πιο δυσπρόσιτες σε καλλιτεχνικές δράσεις περιοχές και σε παιδιά που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Τις ημέρες των παραστάσεων, στο χώρο του Κινητήρα, θα υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον το επιθυμεί, να βοηθήσει στην προσπάθεια, με το ποσό  που επιθυμεί.


Πίσω από την ΕΚ-ΠΛΗΞΗ -  «Το τσίρκο που κοιμήθηκε»:

Σύλληψη Δράσης – Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα • Σύλληψη ιστορίας - Κείμενα: Χαρά Γιαννακοπούλου • Πρωτότυπη μουσική: Ορέστης Τάνης • Χορογραφία: Η ομάδα • Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου • Εικαστικό περιβάλλον: Ευδοκία Βεροπούλου, Τόνια Αβδελοπούλου • Βοηθός Χορογράφος: Αφροδίτη Βερβενιώτη • Διδασκαλία τραγουδιών: Αλίκη Αβδελοπούλου • Βίντεο: Χρήστος Μαυρίδης • Ερμηνευτές/ Εμψυχωτές: Ευγενία Δελιαλή, Βασίλης Ζώης , Φλώρα Καλομοίρη, Άρτεμις Λαμπίρη, Ανθή Θεοφιλίδου, Ευγενία Σιγαλού, Βλάσης Πασιούδης • Φωτογραφίες: Ελένη Τάξερη, Σάκης Ψαρρός, Φάνης Παυλόπουλος • Γραφιστικά: Μυρτώ Δεληβοριά


Για παιδιά από 5 ετών

Διάρκεια: 70 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Το μαγεμένο τσίρκο, στο Θέατρο Αυλαία
13.02.2017 12:53
Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει τη νέα του παιδική θεατρική παραγωγή για την περίοδο των αποκριών. «Το Μαγεμένο Τσίρκο» έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές και χορευτές σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Ακροβάτης στο τσίρκο της ζωής - Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
11.08.2016 10:19
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ακροβάτης στο τσίρκο της ζωής του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη σε εικονογράφηση Εμμανουέλας Κακαβιά.
Dance Days 6: Το δικό μου ψάρι από την ομάδα Κινητήρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων
19.07.2016 13:45
Στα πλαίσια του Dance Days 6, παρουσιάζεται από την ομάδα Κινητήρας ένα χοροθεατρικό έργο για παιδιά (και κάθε ηλικία) με τίτλο Το δικό μου ψάρι στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Το τσίρκο της Ευρώπης - Χρήστος Κρανιώτης
17.05.2016 13:04
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το τσίρκο της Ευρώπης του Χρήστου Κρανιώτη σε εικονογράφηση του Γιάννη Παλατζίδη.
Η Μπέτυ Ρουμπέτη και το τσίρκο της ημισελήνου - Φανή Τερζόγλου
03.03.2016 11:23
Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η Μπέτυ Ρουμπέτη και το τσίρκο της ημισελήνου της Φανής Τερζόγλου σε εικονογράφηση της Αλεξίας Λουγιάκη.