Η Restless Wind παρουσιάζει τη Melentini και την The Running Blue Orchestra LIVE για μία συναυλία στο Κύτταρο, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Ένα χρόνο περίπου μετά το ντεμπούτο της μέσω της κυκλοφορίας του πολυσυζητημένου, προσωπικού της άλμπουμ “Explosions Around, The Desert Inside” και ύστερα από σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων εκτός πρωτεύουσας, η Melentini επιστρέφει την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στις γειτονιές των Αθηνών για τη μία και μοναδική full band συναυλία της μέσα στο 2014.

Στην έναρξη της βραδιάς, η σκηνή φιλοξενεί τον χαρισματικό Κωνσταντίνο Κύρτση (με το σχήμα του the Wrinkled Suits), η μουσική του οποίου είναι διάσπαρτη από υπαρξιακές αναφορές και αινιγματικούς στίχους αποπνέοντας κινηματογραφική νοσταλγία.

Με τους δείκτες των ρολογιών να στριφογυρίζουν ανεξέλεγκτα, το Κύτταρο Live Stage μεταφέρεται στις 13 Φεβρουαρίου σε μια εποχή όπου τα βράδια, οι άνθρωποι κοιτούσαν ακόμη ψηλά αναζητώντας πεφταστέρια. Κάτω από έναν τέτοιο νυχτερινό θόλο και σε λιγότερο από ένα μήνα, η Melentini με μαγεμένα πλήκτρα στα δάχτυλα, με όλες τις αιθαίριες φωνές που κατοικούν στις χορδές του λαιμού της και έχοντας συνωμοτήσει με τους εξαιρετικούς μουσικούς που απαρτίζουν την The Running Blue Orchestra, γεννά εσωτερικά μικρές, αλυσιδωτές εκρήξεις φωτός, θυμίζοντας σε όλους ότι η θέα προς τον ήλιο ξεκινά από την άβυσσο..

 
MELENTINI (dark pop, folk, avant garde)

Η Μελεντίνη είναι δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους (“Τoyland”, 2010 / “The collapse of civilization”, 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις . Παράλληλα είναι μέλος της μουσικής οικογένειας των Universe 217, συμμετέχοντας στη δισκογραφία και τις συναυλίες τους με πιάνο / τρομπέτα. Με μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.ά με τίτλο “Explosions around, the desert inside”, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013.

Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, το ισλανδικό post rock, τα folk ιρλανδικά τραγούδια και τα βαλκανικά νανουρίσματα, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια του τελευταίου δίσκου είναι ο αργός ρυθμός και η minimal δομή.

H Mελεντίνη έχει εμφανιστεί στο κρατικό κανάλι Ερτ στην εκπομπή Σημείο Αρτ ως καλεσμένη σε ζωντανή παρουσίαση με το μουσικό της σχήμα The Running Blue Orchestra από τον έγκριτο δημοσιογράφο Δημήτρη Τρίκα. Το κομμάτι του δίσκου της «GONE ARE THE DAYS» επελέγη από το βρετανικό THE GUARDIAN ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια ανάμεσα σε 40 χώρες του κόσμου για το Μάρτιο 2013. ‘Εχει φιλοξενηθεί ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο TEDx του Πανεπιστημίου Μακεδονικών Σπουδών στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε ζωντανή μουσική εμφάνιση.

Μέλη:
Melentini – arrangement, piano, vocals & lyrics
& The Running Blue Orchestra:
Κώστας Αντωνίου – electric bass
Σπύρος Βρυώνης – cello, guitars
Λάμπρος Λαπινας – fagoto
Νίκος Παγώνης – drums

CONSTANTINE KYRTSIS & THE WRINKLED SUITS

Το ντεμπούτο EP του Κωνσταντίνου Κύρτση ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το Μάρτιο-Απρίλιο του 2013. Το “It Could Be Worse” είναι μια ιστορία αγάπης, μίσους, ομορφιάς, αδικίας και θανάτου. Περιγράφοντας την εικόνα μιας σχέσης μεταξύ δύο ψυχικά ασθενών, η ιστορία ξεγυμνώνει τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις προβάλλοντας τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι προκειμένου να ξεφύγουν από την αλήθεια και το άσχημο πρόσωπο της φύσης τους. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, ο Ήρωας και η Ηρωίδα, μπορεί να είναι οποιοιδήποτε.