Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί στο Δώμα του, σε συμπαραγωγή με την ομάδα De Novo μια παράσταση της Μήδειας του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νίκου Δημητρόπουλου, από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

 

Μια Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της επειδή ελευθεριάζουν. Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην υποκρισία που αιώνες τώρα κατατρώει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Ο Νίκος Δημητρόπουλος στήνει μια ευρηματική παράσταση με καταιγιστικούς ρυθμούς, χρώματα και πινελιές που θυμίζουν τσίρκο του παραλόγου, φωτίζοντας τις διαχρονικές αξίες του έργου του Μποστ. Η Ιφιγένεια Αστεριάδη και ο Γιάννης Στεφόπουλος, ηθοποιοί με μακρά πορεία, μεταμορφώνονται και ερμηνεύουν τους πολλαπλούς ρόλους του έργου, σε μια συνεχή χορογραφία , που αποδίδει τον κωμικοτραγικό του χαρακτήρα.

 

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Νίκος Δημητρόπουλος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Κοστούμια: Βανέσσα Τουζλούκωφ

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτογραφίες: Στάθης Σταμουλακάτος

Video: Αλέξης Πηλός

Μοντάζ: Γιώργος Πετρολέκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Τα όνειρα του Αϊνστάϊν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.01.2017 14:24
Η Θεατρική Ομάδα ΟΜΟΡΟΣ παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου Τα όνειρα του Αϊνστάιν, μία παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του Άλαν Λάιτμαν.
Το κορίτσι του λύκου, από την ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
24.11.2016 17:24
Από τις 16 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα Terre de Semis μας συστήνουν Το κορίτσι του λύκου, τη Λουσί, που ξεπηδά μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος του Κριστιάν Μπομπέν, «La folle allure». Τόσο το συγκεκριμένο κείμενο όσο και ο ίδιος ο συγγραφέας με την παράσταση αυτή πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων, από τις Αδέσποτες Σκύλες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
12.10.2016 10:34
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τις Αδέσποτες Σκύλες και την παράσταση Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων.
Η Ωραία του Πέραν επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.09.2016 10:55
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν - μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου - για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.