Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί στο Δώμα του, σε συμπαραγωγή με την ομάδα De Novo μια παράσταση της Μήδειας του Μποστ, σε σκηνοθεσία Νίκου Δημητρόπουλου, από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.

 

Μια Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της επειδή ελευθεριάζουν. Ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην υποκρισία που αιώνες τώρα κατατρώει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Ο Νίκος Δημητρόπουλος στήνει μια ευρηματική παράσταση με καταιγιστικούς ρυθμούς, χρώματα και πινελιές που θυμίζουν τσίρκο του παραλόγου, φωτίζοντας τις διαχρονικές αξίες του έργου του Μποστ. Η Ιφιγένεια Αστεριάδη και ο Γιάννης Στεφόπουλος, ηθοποιοί με μακρά πορεία, μεταμορφώνονται και ερμηνεύουν τους πολλαπλούς ρόλους του έργου, σε μια συνεχή χορογραφία , που αποδίδει τον κωμικοτραγικό του χαρακτήρα.

 

Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Νίκος Δημητρόπουλος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Κοστούμια: Βανέσσα Τουζλούκωφ

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτογραφίες: Στάθης Σταμουλακάτος

Video: Αλέξης Πηλός

Μοντάζ: Γιώργος Πετρολέκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων, από τις Αδέσποτες Σκύλες στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
12.10.2016 10:34
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τις Αδέσποτες Σκύλες και την παράσταση Το Βαλς των Βρώμικων Δρόμων.
Η Ωραία του Πέραν επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.09.2016 10:55
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν - μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου - για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Η Ωραία του Πέραν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
03.12.2015 14:18
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου και η GOO Theatre Company παρουσιάζουν σε συμπαραγωγή την παράσταση «Η Ωραία του Πέραν» από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Συγκρουόμενα, της Εύας Βλασσοπούλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
04.11.2015 14:55
Ο Κάτω Χώρος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου φιλοξενεί, από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, την παράσταση «Συγκρουόμενα» σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία της Εύας Βλασσοπούλου.