Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Με το βλέμμα της Φρίντα

Με το βλέμμα της Φρίντα
H B’ Σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας επαναλαμβάνει το έργο της Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, που σημείωσε τεράστια επιτυχία πέρσι, τραβώντας το ενδιαφέρον του κοινού για την προσωπικότητα της Φρίντα Κάλο.

Το θεατρικό Φρίντα / Φρίντα είναι ένα είδος καμβά, ένα μείγμα χρόνων, τόπων, δράσεων, διαλόγων και φωνών. Είναι μια ιστορία, της οποίας η αφήγηση γίνεται σε πρώτο και δεύτερο πρόσωπο και καμιά φορά και σε τρίτο…

Η Φρίντα Κάλο είναι ένα πλάσμα παιχνιδιάρικο και προβοκατόρικο αλλά επίσης παθιασμένο, υπερβολικό στον έρωτα, προικισμένο με μια τεράστια αίσθηση του χιούμορ … εν ολίγοις μια αξιολάτρευτη παρέα και συνομιλήτρια.

Το έργο παρουσιάζει δύο πτυχές της Φρίντα. Η Φρίντα η ευρωπαία και η Φρίντα η Ινδιάνα. Η Φρίντα ως το παράδοξο πεδίο της συνάντησης δύο κόσμων που αλληλοκοιτάζονται.

Η σκηνοθεσία είναι της ίδιας της δημιουργού, Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ, η μετάφραση της Εστέρ Αντρέ Γκονζάλεζ και του Χρήστου Κωνσταντέλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Χρήστου Κωνσταντέλου, οι φωτισμοί του Τάσου Ζαφειρόπουλου και η μουσική του Ορέστη Καμπερίδη.

Παίζουν οι Φωτεινή Παπαδόδημα, Κωνσταντίνα Τάκαλου και Γιάννης Φίλιας.

Σχετικές ειδήσεις
To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσίασε το λεύκωμα «30 χρόνια Πράξη»
15.12.2016 15:56
Τον όμορφο χώρο της γκαλερί «Ιλεάννα Τούντα» διάλεξαν η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Βασίλης Πουλαντζάς, να παρουσιάσουν την έκδοση του λευκώματος «30 χρόνια Πράξη» και μαζί με φίλους κι αγαπημένους συνεργάτες να γιορτάσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.