Για πρώτη φορά στο χώρο του Half Note Jazz Club, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια σπουδαία μουσική συνάντηση. Οι δυο εξαιρετικές μπάντες, Blues Trackers από τη Λάρισα και Daddy’s Work Blues Band από την Αθήνα, θα βρεθούν στο ιστορικό Half Note Jazz Club για μια μοναδική βραδιά γεμάτη ηλεκτρισμό, σε blues διαδρομές.

Daddy’s Work Blues Band

Οι Daddy’s Work Blues Band είναι μια blues-rock μπάντα με έδρα τα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, με αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.

Το όνομά τους το εμπνεύσθηκαν από ένα τραγούδι των Blues Wire. Ο ισχυρός φιλικός δεσμός που έχουν τα μέλη της μπάντας μεταξύ τους από παιδιά, είναι και η δύναμή τους. Όπως λένε κι οι ίδιοι “αυτή η παρέα που είναι σαν να υπήρχε και πριν από μας (!), μας εμπνέει να μένουμε ίδιοι για να μπορούμε να αλλάζουμε και να εξελισσόμαστε. Γι’ αυτό οι συναυλίες μας δεν μοιάζουν μεταξύ τους, ενώ το κοινό, απ’ όπου κι αν προέρχεται (μουσικά μιλώντας), βρίσκει πάντα στην ερμηνεία μας ένα κομμάτι της ψυχής του (κατά δήλωσή τους)”.

Οι Daddy’s Work Blues Band έχουν ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως οι Dr Feelgood, Louisiana Red, Blues Wire, Ansley Lister κλπ.

H σύνθεση του γκρουπ:

Δημήτρης Δουλγερίδης: κιθάρα-φωνή, Μπάμπης Τυρόπουλος: κιθάρα (guest), Στάθης Ανέστης: μπάσο, Ευθύμιος Πολύζος: τύμπανα, Γιάννης Παχύδης: φυσαρμόνικα, Φάνης Θεοφίλου: piano… and will always be in our hearts

Blues Trackers Power Trio

Οι Blues Trackers ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία κάνοντας live πρώτα στη Λάρισα και μετέπειτα σε όλη τη Θεσσαλία, ενώ δεν άργησαν να ακολουθήσουν και εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και κάποιες διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα παραπέντε και η πανευρωπαϊκή συνάντηση των Harley MC.

Όταν βρέθηκαν να ανοίγουν τη συναυλία του θρυλικού Louisiana Red για πρώτη φορά, ξεκινά μια φιλία που θα τους έφερνε μαζί στη σκηνή και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα εμφανίζονται μόνιμα σε club του Βόλου και της Λάρισας αποκτώντας έτσι πολλούς φίλους.

Στα highlights της πορείας τους μέχρι τώρα, σημειώνουμε τα εξής:
– Εχουν συνοδεύσει το γυναικείο τρίο των Blue Roux από τη Νέα Ορλεάνη
– Εχουν συνεργαστεί με τους Jolly Horns, ένα καταπληκτικό ντουέτο πνευστών, δημιουργώντας έτσι μια τρομερή εξάδα που κινείται σε funky, blues και soul μονοπάτια. Μαζί τους εμφανίζεται και ο Ηλίας Ζάϊκος (Blues Wire) σε δύο μοναδικές βραδιές με πολύ «ρεύμα». Στο συγκεκριμένο live στα φωνητικά συμμετείχε η εξαιρετική ερμηνεύτρια Nellie ‘Tiger’ Travis από το Chicago αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
– Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ο front man του γκρουπ Πάνος Μπαντικούδης ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «BLUES PEOPLE». Συμμετέχουν πολλά καταξιωμένα ονόματα όπως ο Γιώργος Bandoek, ο Ηλίας Ζάϊκος, ο Αλέξης Αποστολάκης, ο Σωτήρης Ζήσης αλλά και οι πρωτοεμφανιζόμενοι LMC.
– Ο Louisiana Red, ο Ηλίας Ζάϊκος και ο Πάνος Μπαντικούδης συναντιούνται στη σκηνή του Art Deco για μια και μοναδική βραδιά γεφυρώνοντας τρεις γενιές blues μουσικών.
– Λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι Blues Trackers ανοίγουν μια από τις μεγαλύτερες μπάντες της ροκ ιστορίας, τους Dr Feelgood και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τον μπασίστα Glenn Hughes των θρυλικών Deep Purple.
– Η μπάντα μπαίνει στο στούντιο και για πρώτη φορά ηχογραφεί δικό της υλικό. Το άλμπουμ με τίτλο “Smells Like Trouble” (2010) περιλαμβάνει 10 συνθέσεις γραμμένες από τα μέλη του γκρουπ.

Blues Trackers Power Trio:

Πάνος Μπαντικούδης – κιθάρα, φυσαρμόνικα, φωνή
Τάσος Λυτρίδης – μπάσο, φωνή
Θοδωρής Τριανταφύλλου – τύμπανα, φωνή