Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαργαρένια και το μεγάλο ταξίδι, της Ελίζας Σολωμού, στο Παsάγιο 8

Η Μαργαρένια και το μεγάλο ταξίδι, της Ελίζας Σολωμού, στο Παsάγιο 8

Το Θέατρο-Πολυχώρος Παsάγιο 8 παρουσιάζει την παιδική παράσταση της Ελίζας Σολωμού με τίτλο "Η Μαργαρένια και το μεγάλο ταξίδι".

 

Η Μαργαρένια με τους φίλους της Νικόλ και Νίνο, ανακαλύπτουν το μυστικό του παππού των τελευταίων...  Μια μηχανή του χρόνου είναι κρυμμένη στην αποθήκη εδώ και πολλά χρόνια μαζί με ένα ξεχασμένο κλειδί. Έτσι μαγικά το μεγάλο ταξίδι ξεκινά και οι 3 μικροί μας ήρωες θα βρεθούν σε μια γκρίζα και άχαρη πόλη του μέλλοντος. Γιατί ο ήλιος δεν είναι τόσο φωτεινός; Γιατί τα χρώματα από τα λουλούδια δεν είναι τόσο λαμπερά σε αυτήν την πόλη; Γιατί όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια αρρώστια;

 

Η Μαργαρένια με την περιπετειώδη διάθεση της, παρέα με τους φίλους της Νίνο και Νικόλ θα ψάξουν για τις απαντήσεις. Θα γνωρίσουν τους κατοίκους της πόλης, θα τους ρωτήσουν, θα ξαφνιαστούν αλλά θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μία σημαντική αποστολή, αλλά και μία υπερδύναμη.  Η αποστολή τους; Να συναντήσουν τις 6 ευλογίες στο παλάτι για να τους βοηθήσουν να βρούνε την προσευχή.  Αυτή η προσευχή θα θεραπεύσει την 7η ευλογία. Έτσι οι 6 ευλογίες διαβάζουν την εντολή στα παιδιά που τους δείχνει τον δρόμο...και το κλειδί; είναι η πυξίδα. Η αιτία όλων των κακών είναι ότι οι άνθρωποι ήταν αρνητικοί και συμφεροντολόγοι, τους ενδιέφεραν μόνο τα λεφτά. Η κακία των ανθρώπων ήταν πιο δυνατή από την Αγάπη και έτσι η 7η ευλογία έπεσε σε βαθύ ύπνο.

 

Η Μαργαρένια ο Νίνο και η Νικόλ ανακαλύπτουν σιγά σιγά την υπερδύναμη του, η οποία τους οδηγεί στην προσευχή και η Αγάπη θεραπεύεται.....!

 

Παίζουν: Βασιλική Αγγέλη, Γιάννης Μωραΐτης, Φανή  Βασιλακοπoύλου,  Φανή Μητσοπούλου,Σωτήρης Τζάμαλης Κατερίνα Νικολοπούλου, Γιάννης Πάρτογλου,Θάλεια  Μπιτούνη, Κωνσταντίνoς Μούτσος και η Ελίζα  Σολωμού.

Σκηνοθεσία: Ελίζα Σολωμού

Χορογράφος/Κινησιολόγος: Ρομίνα Ιουλιέτα Μαροπούλου

Mουσική: Ηλίας Λιούγκος

Ενορχήστρωση: Στάθης Σκουρόπουλος

Στίχος: Ανδρέας Ταρνανάς

Σκηνογραφία / Ενδυματολογία: Θεοδόσης Δαυλός

Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος

Ηχητική Επένδυση: Νικόλας Σταυριανουδάκης

Βοηθός Σκηνοθέτης: Ηλιάνα Γεροθανάση

Σχετικές ειδήσεις
Στο δάσος ξανά - Ελένη Κριτσιβέλα
29.12.2016 11:37
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το οικολογικό παραμύθι, Στο δάσος ξανά της Ελένης Κριτσιβέλα σε εικονογράφηση Ελίζας Βαβούρη.
Το Δώρο στα εκπαδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ
12.10.2016 12:27
Το Δώρο μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΘΒΕ και παρουσιάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το «Δώρο» από το ΚΘΒΕ στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους της ΔΕΘ
19.08.2016 14:20
«Το Δώρο» μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο Παιδικό Φεστιβάλ της ΔΕΘ, που τελεί υπό την αιγίδα του ΚΘΒΕ, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00, στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα - Δημήτρης Μπογδάνος
27.04.2016 12:45
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Πρόβατα ενωμένα ποτέ κυνηγημένα του Δημήτρη Μπογδάνου σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.
Η φεγγαρόπιτα - Κώστας Μάγος
10.03.2016 12:41
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η φεγγαρόπιτα του Κώστα Μάγου σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.