Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια στο Χοροστάσι, στην Αίθουσα Διαλέξεων Δώρα Στράτου

Παραμύθια στο Χοροστάσι, στην Αίθουσα Διαλέξεων Δώρα Στράτου

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Παραμυθίας ιστόρησις» οργανώνει πρόγραμμα προφορικών αφηγήσεων κάθε Σαββατοκύριακο με τίτλο: « Παραμύθια στο Χοροστάσι» από τον Ιανουάριο  έως και τον Ιούνιο του 2014.

 

Θα ακούγονται κάθε φορά διαφορετικές ιστορίες και λαϊκά παραμύθια ελληνικά και του κόσμου, επιλεγμένα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία θεμάτων, ειπωμένα με σεβασμό και μεράκι από μια πλειάδα διαφορετικών παραμυθάδων που κουβαλούν με αγάπη στο δισάκι τους τη σοφία των ανθρώπων του χτες ως πολύτιμο δώρο για τους ανθρώπους του σήμερα.

 

Θεματικές: Παραμύθια Αγάπης κι Έρωτα, Παραμύθια από τα χώματα της Μικρασίας

Παραμύθια για της Ψυχής το Άκος (Θεραπευτικές ιστορίες), Αιτιολογικές ιστορίες που αναζητούν το «πώς» & απαντούν στο «γιατί», Παραμύθια με Δράκους, Ιστορίες της Ανατολής, Φιλοσοφικά παραμύθια και Ιστορίες Σοφίας, Ευτράπελες και χιουμοριστικές ιστορίες, Παραμύθια της Μεταμόρφωσης, Παραμύθια για δύσκολους και-ρούς και δυνατούς ανθρώπους, Παραμύθια με ζώα για παιδιά, Παραμύθια μικρόσωμων ηρώων και μεγάλων κατορθωμάτων, Παραμύθια της Μοίρας και της Τύχης, Παραμύθια Περιβάλλοντος και αειφορίας, Παραμύθια Ζωής και Θανάτου, Μυθικές ιστορίες, Ειδικά Θεματικά Αφιερώματα

 

Αφήγηση:

Δημήτρης Β. Προύσαλης (1ο Σαββατοκύριακο του μήνα)

 Συντροφιά των Αφηγητών & Ταξιδευτές των Παραμυθιών (2ο Σαββατοκύριακο του μήνα)

Ονειρευτές (3ο Σαββατοκύριακο του μήνα)

 Υφάντρες των ιστοριών (4ο Σαββατοκύριακο του μήνα)  και προσκεκλημένοι αφηγητές

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, ξανά στο Μέγαρο Μουσικής
13.01.2017 17:22
Μετά την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μουσικά Παραμύθια με την Καμεράτα, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον» σε αφήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τη συνοδεία των Μουσικών της Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη βραβευμένη αρχιμουσικό Ζωή Ζενιώδη, συνεχίζουν λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για δύο ακόμα παραστάσεις την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Τα
19.10.2016 10:10
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου σας περιμένουμε στο Bobos Arts Festival στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να μας αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια.
Παραμύθια των παραμυθάδων - Δημήτρης Β. Προύσαλης
18.08.2016 10:10
Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Παραμύθια των παραμυθάδων του Δημήτρη Β. Προύσαλη.
Παραμύθια από τον Ηρόδοτο - Σμαράγδα Μανταδάκη
09.08.2016 10:12
Από τις εκδόσεις Απόπειρα και την σειρά Του Κόσμου τα Παραμύθια κυκλοφορεί το βιβλίο Παραμύθια από τον Ηρόδοτο της Σμαράγδας Μανταδάκη.
Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας σε μετάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο!
08.06.2016 15:40
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας, παρουσιάζει «Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», μια σειρά παραμυθιών για παιδιά προσχολικής και όχι μόνο ηλικίας. Τα παραμύθια γράφουν, δραματοποιούν και ηχογραφούν μαθητές της Σχολής στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφιλοκερδώς.