Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ημερίδα για τους πνευματικούς ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας στο Τελλόγλειο

Ημερίδα για τους πνευματικούς ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας στο Τελλόγλειο

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιείται στο Τελλόγλειο ημερίδα με τίτλο «Ευγένιος ο Αιτωλός, Κωνσταντίνος Κτιστόπουλος, Μιλτιάδης Μαλακάσης. Τρεις πνευματικοί άνθρωποι από την Αιτωλοακαρνανία».

 

Η ημερίδα διοργανώνεται με αφετηρία την έκθεση της Βάσως Κατράκη, η οποία καταγόταν από το Αιτωλικό της Αιτωλοακαρνανίας και έχει σαν στόχο να αναδείξει την προσφορά και το έργο κι άλλων διαπρεπών προσωπικοτήτων της περιοχής.

 

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται οι: Κωνσταντίνος Κτιστόπουλος που μαζί με τον Μάικλ Βέντρις συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β’, ο Μεσολογγίτης ποιητής Μιλτιάδης Μαλακάσης κι ο επιφανής διδάσκαλος του Γένους Ευγένιος ο Αιτωλός, κατά κόσμον Ευγένιος Γιαννούλης.

 

Ομιλητές:

Καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Α.Π.Θ.

Καθηγητής Βασίλειος Κατσαρός, Τμήμα Φιλολογίας, Α.Π.Θ.

Επίκουρη Καθηγήτρια Ευαγγελία Αμοιρίδου, Τμήμα Θεολογίας, Α.Π.Θ.Σχετικές ειδήσεις
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Σταύρου Τσιγκόγλου σε μία έκθεση στο Τελλόγλειο
07.02.2017 12:40
Η πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, θα γίνει στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
ΠρόΣΩΠΑ: Έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο
12.09.2016 14:34
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ανοίγει τη νέα σεζόν με την έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας «ΠρόΣΩΠΑ» του φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Μεγάλες διοργανώσεις το φθινόπωρο στο Τελλόγλειο
27.07.2016 13:28
Με τρεις μεγάλες εκθέσεις ετοιμάζεται να υποδεχτεί δυναμικά το φθινόπωρο το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
30 χρόνια ελληνικής αρχιτεκτονικής σε έκθεση στο Τελλόγλειο
08.06.2016 13:49
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από αστικές και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, συγκροτήματα γραφείων, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια, επιχειρείται στην έκθεση 30 χρόνια αρχιτεκτονικής στο ΚΤΙΡΙΟ, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Πέρα από το Λευκό: Έκθεση της Ευγενίας Κουμαντάρου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
30.03.2016 11:42
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. η έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου «Πέρα από το Λευκό».