Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τα έργα μίας New Media Public Artist

Τα έργα μίας New Media Public Artist
Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την Eileen Botsford για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μία έκθεση που περιλαμβάνει μία σειρά έργων της δημιουργού από το 2005 μέχρι σήμερα, υπό τον τίτλο The Preretrospective Exhibition.

Πρόκειται για Προ-Αναδρομική έκθεση με έργα που κατοικούν σε τοποθεσίες on-site και on-line, ενώ πολλά από αυτά έχουν συμπεριληφθεί σε ατομικές εκθέσεις και site-specific projects, όπως το Bodymode Show, Pearlfisher Gallery (Λονδίνο, 2007), St. Paul\'s Cathedral, Covent Garden (Λονδίνο, 2007) καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις όπως η Biennalle1: Public Screen (Θεσσαλονίκη, 2007) και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Η Botsford χρησιμοποιεί στη δουλειά της μέσα όπως βίντεο, net.art, φωτογραφία, διαδραστικά και εγκαταστάσεις, κάνοντας το αποτέλεσμα έντονα μοναδικό, προκαλώντας στο θεατή το αίσθημα της συμμετοχής.

Τα έργα της είναι οι σκέψεις της σχετικά με τις αντιλήψεις μας για το μυαλό και το σώμα , τα οποία γεννούν παράλληλα και ερωτήματα κοινωνικής ταυτότητας και αισθητικής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει ασχοληθεί με μεγάλα Public Art projects και το σχεδιασμό σκηνικών με νέα μέσα, ενώ δημιουργεί και πολλά βίντεο και διαδικτυακά έργα τέχνης.

Άρθρα και συνεντεύξεις σχετικά με τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Vogue, στην έκδοση Greek Modern Pioneers του Βρετανικού Συμβουλίου, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής και στο Art Papers (Η.Π.Α.), καθώς και στο διαδίκτυο.

Η Eileen Botsford γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε Public Art and Design και έκανε MFA στο Theatre Design.

Σχετικές ειδήσεις
Things and Wonders, έκθεση της Anna Vasof στην CHEAPART
27.01.2017 11:39
Η media artist Anna Vasof, παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο Things and Wonders, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην CHEAPART.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
The Symptom Projects 7
20.09.2016 15:23
Το The Symptom Projects συνεχίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα.
Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης στη γκαλερί Belgravia στο Λονδίνο
13.09.2016 13:28
Τέσσερις Ελληνίδες ζωγράφοι θα εκθέσουν έργα τους, κυρίως παραστατικά, στην BELGRAVIA GALLERY στο Λονδίνο από 3 έως 31 Οκτωβρίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου από τις 6:00 – 9:00 μ.μ.
Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο: παρουσίαση βιβλίου και έκθεση του Κρίστιαν Μπρέσνεφ
17.05.2016 11:44
Οι Εκδόσεις Τσιγαρίδα μας προσκαλούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην παρουσίαση του βιβλίου του Κρίστιαν Μπρέσνεφ με τίτλο «Το Σπίτι του Ζωγράφου στη Σίφνο». Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση εικαστικών του Κρίστιαν Μπρέσνεφ, η οποία περιλαμβάνει έργα που εμπνεύστηκε στη Σίφνο, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και τα έργα του δημιουργού.