Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Της θάλασσας εικόνες: εικαστικός διαγωνισμός και έκθεση στην Α.Σ.Κ.Τ.

Της θάλασσας εικόνες: εικαστικός διαγωνισμός και έκθεση στην Α.Σ.Κ.Τ.

Οι επιστήμονες της θάλασσας συναντούν την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε έναν ξεχωριστό εικαστικό διαγωνισμό. Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του στην Αθήνα, το πρόγραμμα PERSEUS διοργανώνει σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) εικαστικό διαγωνισμό και έκθεση με θέμα ‘Της θάλασσας εικόνες’ για τελειόφοιτους και απόφοιτους της Σχολής.

 

Τα έργα θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Α.Σ.Κ.Τ. από τις 10 ως τις 31 Ιανουαρίου 2014. Είναι ένα καινοτόμο πάντρεμα της επιστήμης με την τέχνη, όπου οι δημιουργοί θα εμπνευστούν και θα αποτυπώσουν τα συναισθήματα και τα οράματα τους για την θάλασσα. Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν σε ειδική τελετή (28 Ιανουαρίου 2014 στις 19.30), παρουσία των εταίρων του προγράμματος από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα.

 

Παράλληλα με την έκθεση θα προβάλλεται το ωκεανογραφικό ντοκιμαντέρ "Ναυτίλος", μία εντυπωσιακή παραγωγή που καταγράφει το θαλάσσιο οικοσύστημα και τον πλούτο της υποθαλάσσιας ζωής της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

 

PERSEUS

Το Ευρωπαϊκό επιστημονικό πρόγραμμα PERSEUS που συντονίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) έχει στόχο να εξερευνήσει τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας και να διασφαλίσει την ποιότητα και την «υγεία» των θαλασσών, όπως ορίζει η Οδηγία-Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την καλή περιβαλλοντική κατάσταση των Ευρωπαϊκών θαλάσσιων υδάτων μέχρι το 2020.

 

53 Κορυφαία ερευνητικά κέντρα αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις από 21 χώρες από την Ευρώπη και την Μαύρη Θάλασσα έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν κοινές περιβαλλοντικές πιέσεις και να αναλάβουν δράση για την προστασία της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, την περίοδο 2012-2015.

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Σωτήρης Σόρογκας. Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016: η έκθεση παρατείνεται στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
16.09.2016 13:43
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης «Σωτήρης Σόρογκας. Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, παρατείνεται η διάρκειά της έως και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016. Τριάντα και πλέον πίνακες, μνημειακών διαστάσεων, κάρβουνο και ακρυλικό σε μουσαμά, αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη συνοχή του οραματικού του κόσμου φανερώνοντας την ιδιότυπη τοπιογραφία της δικής του Ελλάδας.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016: έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
16.05.2016 17:12
Η νέα πάμφωτη δουλειά του διακεκριμένου ζωγράφου Σωτήρη Σόρογκα θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη την Τετάρτη, 25 Μαΐου και ώρα 20.00, με τίτλο «Σωτήρης Σόρογκας. Θαλάσσια Ξύλα 2010-2016». Τριάντα και πλέον πίνακες, μνημειακών διαστάσεων, κάρβουνο και ακριλικό σε μουσαμά, αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη συνοχή του οραματικού του κόσμου φανερώνοντας την ιδιότυπη τοπιογραφία της δικής του Ελλάδας.
Έκθεση του Γιάννη Μανιατάκου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών
15.03.2016 10:53
Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία με χαρά εγκαινιάζει στις 7 Απριλίου την έκθεση του Γιάννη Μανιατάκου, ζωγράφου και γλύπτη, με τίτλο «Από τα Βάθη της Θάλασσας στην Ομορφιά της Γυναίκας».