Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο Gala Όπερας στο Τελλόγλειο

Χριστουγεννιάτικο Gala Όπερας στο Τελλόγλειο

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντι και του Βάγκνερ, δύο αναμορφωτών και πρωτοπόρων μουσικών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ένα Χριστουγεννιάτικο Gala όπερας.

 

Καταξιωμένοι και έμπειροι καλλιτέχνες συμπράττουν με νέα και ταλαντούχα παιδιά, τα οποία αποτελούν το "νέο αίμα" της Θεσσαλονίκης στο χώρο του κλασικού τραγουδιού.

 

Η Μαρίνα Βουλογιάννη, η Ελένη Λιώνα, η Χαρίκλεια Γκλαβοπούλου και ο Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν μαζί με τους νεότερους Ευτέρπη Κατσαμάτσα, Βάλια Μαυρίδου, Χριστίνα Κατσαμάτσα και Δημήτρη Καρολίδη αποσπάσματα από όπερες των δύο συνθετών, όπως Ριγκολέτο, Τραβιάτα, Δον Κάρλος, Άιντα κ. ά., ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Νίκος Ζαφρανάς.

 

Με τη μουσική οδηγό αλλά και με τα υπέροχα κοστούμια και μακέτες που ήδη φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο,θα σας μεταφέρουμε στη μαγεία της εποχής και του έργου των δυο αυτών μεγάλων δημιουργών, αλλά και στον ξεχωριστό κόσμο της όπερας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

1.Duetto La Traviata 'Parigi o cara": Χριστόπουλος-Κατσαμάτσα Χ.
2.Quartetto Rigoletto "Un di se ben pammentomi..Bella figlia dell amore": Χριστόπουλος-Λιώνα-Καρολίδης-Κατσαμάτσα Ε.
3.Trio Un Ballo in Maschera "Che v agita cosi.." : Χριστόπουλος-Λιώνα-Μαυρίδου
4.Trio Don Carlo "Ed io che tremava al suo aspetto.." Χριστοπουλος-Λιωνα-Καρολίδης
5.Scena Finale Il Trovatore "Che? non m inganna quel fioco lume.." : Χριστόπουλος-Βουλογιάννη-Λιώνα-Καρολίδης
6.Scena e duetto La Traviata "Dite alla giovine.." Βουλογιάννη-Καρολίδης
7.Aria La Traviata "Addio del passato” : Βουλογιάννη
8.Aria Rigoletto "La donna e mobile" : Χριστόπουλος
9.Aria Don Carlo "Per me giunta e l ora suprema" : Καρολίδης
10.Aria La Forza del destino "Pace pace mio Dio" : Μαυρίδου
11.R.Wagner, Aria Zieglinde "Du bist der Lenz" : Λιώνα
12.Αria Aida "Ritorna vincitor!": Γκλαβοπούλου

 

 

Στο Τελλόγλειο φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο οι εκθέσεις «Βάσω Κατράκη: Σε Λευκό και Μαύρο», στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μουσείο «Βάσω Κατράκη , Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών» και η έκθεση «Wagner-Verdi: 200 χρόνια», με χειρόγραφα, προγράμματα παραστάσεων, παρτιτούρες, κοστούμια, μακέτες και σκηνικά από όπερες των δύο μεγάλων συνθετών που έχουν ανέβει στην Ελλάδα.  

Παράλληλα, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο: teloglion.gr

Σχετικές ειδήσεις
Πρωτοχρονιάτικο gala όπερας από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
28.12.2016 16:54
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχονται το 2017 με πασίγνωστες άριες από τις γεμάτες δραματική ατμόσφαιρα και ποιητικό ρεαλισμό όπερες του Τζάκομο Πουτσίνι.
Gala όπερας με τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.10.2016 15:23
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται τους κορυφαίους σολίστ του Θεάτρου Μαρίινσκυ, οι οποίοι θα μας φέρουν πιο κοντά με τη μαγεία της όπερας, για μία μόνο φορά στις 31 Οκτωβρίου 2016.
Διήμερο μουσικό ταξίδι στην Κρήτη και στη Κύπρο στο Τελλόγλειο
10.06.2016 14:31
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική παράδοση της Κρήτης και της Κύπρου με δύο συναυλίες από τα σχήματα των Ross Daly, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Βασίλη Χατζημακρή και μία έκθεση γλυπτών και μουσικών οργάνων θα παρουσιάσει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., στις 16 και 17 Ιουνίου 2016.
Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας, του Ελύτη σε μουσική Γιώργου Κουρουπού στο Βασιλικό Θέατρο
15.03.2016 11:36
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική”, που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο από τις 18 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου 2016.
Bon appétit, του Lee Hoiby με τον Στέλιο Παρλιάρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 14:39
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η ομάδα όπερας The Medium Project παρουσιάζουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 7 το βράδυ, τη μουσική γαστριμαργική περιπέτεια Bon appétit (1989) του Lee Hoiby [Λη Χόιμπυ], η οποία ανέβηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, σε πανελλήνια πρώτη, τον περασμένο Οκτώβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.