Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η δίψα, στο θέατρο Άβατον

Η δίψα, στο θέατρο Άβατον

Η δίψα, του Ευγένιου Ονήλ είναι η πρώτη θεατρική απόπειρα του Πάνου Ηλιακόπουλου με μια ιδιαίτερη κινηματογραφική ματιά, η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο Άβατον.


Η Δίψα, είναι η ιστορία τριών επιζώντων από ένα καταστροφικό ναυάγιο, οι οποίοι είναι "εγκλωβισμένοι" σε μια διασωστική λέμβο στην μέση του ωκεανού. Χωρίς νερό, χωρίς τροφή, με εγκαύματα από τον ήλιο, περιτριγυρισμένοι από καρχαρίες... Χωρίς εμφανή ελπίδα διάσωσης.


Ένας Τζέντλεμαν, μια Χορεύτρια και ένας νέγρος Ναύτης. Τρεις άνθρωποι διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, αλλά στην ίδια μοίρα, παλεύουν για να επιβιώσουν... Μεταξύ τους θα αναπτυχθούν σχέσεις συμπάθειας, αλλά και μίσους... Είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, αλλά και να σκοτώσουν προκειμένου να ζήσουν! Μέσα από τις δοκιμασίες που περνούν αγγίζουν τα όρια της τρέλας... Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Με τι κόστος;


Ένα μονόπρακτο του Ευγένιου Ονήλ, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γραμμένο το 1914 με επιρροές από το ναυάγιο του Τιτανικού. Ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς που πραγματεύεται την αληθινή φύση των ανθρώπων στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους...

Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.


Συντελεστές
Μετάφραση: Πάνος Ηλιακόπουλος, Όλγα Στέφου
Σκηνοθεσία: Πάνος Ηλιακόπουλος
Ηθοποιοί: Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου. Δημήτρης Κωνσταντίνου, Σαμουίλ Ακίνολα
Σκηνικά- Κουστούμια: Κική Μήλιου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Ηχητικός Σχεδιασμός: Αλεξάνδρα Κλάδη
Παραγωγή: Greenstudios
Εκτέλεση Παραγωγής: Όλγα Στέφου
Φωτογραφίες: Βασίλης Σιγούρας
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Άρης Κουλαίδης
Δημόσιες σχέσεις: Γιώργος Κάλτσας

Διάρκεια: 65'

Σχετικές ειδήσεις
Τρεις άδειες καρέκλες, του Γιάννη Σκαρίμπα στο Θέατρο Άβατον
22.12.2016 12:47
Το Θέατρο Άβατον παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, Τρεις άδεις καρέκλες, σε διασκευή Νίκου Κυριακίδη και Πελαγίας Μπότση, από τις 22 Ιανουαρίου 2017.
«Μαίριλυν – Μίλλερ: οι αταίριαστοι» στο θέατρο Άβατον
08.12.2016 11:31
Η μουσικοθεατρική ομάδα «Μιούζικαλ Τσέπης» του Μιχάλη Μητρούση παρουσιάζει την παράσταση: «Μαίριλυν – Μίλλερ: οι αταίριαστοι» στο θέατρο Άβατον.
Επικίνδυνες σχέσεις, του Σοντερλό ντε Λακλό στο θέατρο Άλμα
17.11.2016 15:00
Το επιστολικό έργο του Λακλό, Επικίνδυνες σχέσεις, ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βαλμόν.
03.11.2016 11:24
H θεατρική ομάδα ''H Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο'' συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και από τις 4 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο παρουσιάζει στο Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ το έργο «Κομφούζιο Νο.2- Τhe Clowns» του Παναγιώτη Κακατσίδη.
Nordost, του Τόρστεν Μπουχστάινερ για 2η χρονιά στο θέατρο Άβατον
19.09.2016 12:47
Το συγκλονιστικό έργο-ντοκουμέντο του Τόρστεν Μπουχστάινερ, Nordost, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά -σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά, στο Θέατρο Άβατον, από τις 24 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.