Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κεντρική αγορά: Ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης

Κεντρική αγορά: Ομαδική εικαστική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης

Μετά το πρώτο εικαστικό αφιέρωμα της νέας περιόδου που εγκαινιάστηκε στον Ιανό με τον «σχολικό» τίτλο «Χαρτί και Μολύβι», η ομαδική έκθεση που ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου φέρει τον τίτλο «Κεντρική Αγορά».


Στα πέριξ της οδού Αθηνάς και της οδού Ευριπίδου, ανάμεσα στις δίδυμες οδούς Αρμοδίου και Αριστογείτονος, απλώνεται η Κεντρική Αγορά της Αθήνας –η ζωντανή καρδιά και το ανθεκτικό «στομάχι» της πόλης.


Καταστηματάρχες τρίτης γενιάς και υπαίθριοι μικροπωλητές, πωλητές αυγών και λαθραίων τσιγάρων, πλαστικές λεκάνες και σουρωτήρια, τσίγκινα και γυαλικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μπαχαρικά και μυριστικά, σφαχτά και ψάρια σε πάγκους με παγοκολώνες, θόρυβοι, οσμές και φωνές, παζάρια και βλέμματα, συνωστίζονται σε μια γειτονιά καθημερινών θαυμάτων και ευφραντικής πανσπερμίας που ποτέ δεν σταμάτησε να μας συναρπάζει.  


Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι Μιχάλης Μαδένης, Τίμος Μπατινάκης, Γιώργος Μπουκής και Νικόλας Χριστοφοράκης.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού


Η ανανεωμένη IANOS Αίθουσα Τέχνης, γιόρτασε πρόσφατα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, συνεχίζει να προυσιάζει θεματικά αφιερώματα και ατομικές εκθέσεις με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν του βιβλίου.


Οι προγραμματιζόμενες για το 2013-14 εκθέσεις συνεχίζουν να συνομιλούν με παράλληλες δράσεις στον υπόλοιπο χώρο του βιβλιοπωλείου (διαλέξεις, μουσικά, θεατρικά και άλλα αφιερώματα) καθώς και με βιβλιοφιλικά αφιερώματα αντίστοιχης θεματικής. Σημαντική παράμετρο για όλους μας αποτελεί η επιθυμία να διατηρήσουμε ανοιχτό, δημιουργικό και παλλόμενο το κέντρο της Αθήνας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον Ιανό εδώ και έναν χρόνο, επιδιώκουμε το παραπάνω με κάθε τρόπο, ενώ η ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κοινού και η επισκεψιμότητα των εκθέσεων, μας βοηθούν να συνεχίσουμε και αυτή την τόσο δύσκολη χρονιά.

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη στο πατάρι #5 στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
21.02.2017 10:20
Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ θα φιλοξενήσει και φέτος την καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια Τέχνη στο Πατάρι, μια ομαδική εικαστική έκθεση που προτείνει μικρούς θησαυρούς τέχνης στο πατάρι του Ιανού.
Ιστορίες Μυστηρίου: ομαδική εικαστική έκθεση στην αίθουσα Τέχνης Ιανός
11.11.2016 13:17
Εναρμονισμένη με το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, που διοργανώνει ο ΙΑΝΟS σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) για τον μήνα Νοέμβριο, η IANOS Αίθουσα Τέχνης σχεδίασε και παρουσιάζει την έκθεση "Ιστορίες Μυστηρίου".
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.