Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Δέρμα reloaded: επιστρέφει στο Βυρσοδεψείο

Δέρμα reloaded: επιστρέφει στο Βυρσοδεψείο

H Έλλη Παπακωνσταντίνου και η ομάδα της OΔC Ensemble μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, μας προτείνουν για τρίτη σεζόν, μια νέα εκδοχή του Δέρματος, ένα ακόμα Ταξίδι στην Ουτοπία για 15 μόνο παραστάσεις, στο Βυρσοδεψείο.


Μια site specific performance που ξεδιπλώνεται σαν πίνακας του Μπρύγκελ, το οποίο μεταμορφώνεται σε λίμνη (Αχέροντας), σφαγείο και εκδορείο ανθρωπίνου δέρματος.


Το Δέρμα δεν είναι μια κλασική παράσταση . Πρόκειται για ένα "φόρο τιμής" στη μηχανιστική εργασία, τη μονοτονία και την απάθεια. Μια ποιητική αλληγορία για την παρούσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.


...Φυσικά είμαστε πιεσμένοι, καταπονημένοι, αγχωμένοι για την επιβίωση, στα όριά μας. Αλλά ας πάψουμε να μιλάμε με όρους ψυχολογίας κι ας αντισταθούμε στην ψυχολογικοποίηση της πολιτικής... Εμείς, ως ομάδα «OΔC», με μέτωπο στραμμένο στην ζωή, φτιάχνουμε μικρές ουτοπίες δύναμης, προβοκάρουμε τον θεατή να σκεφτεί, να ονειρευτεί σε μια εποχή που η πραγματικότητα πνίγει το όνειρο και την φαντασία και κολλάει την μύτη μας στο τζάμι της πραγματικότητας...


Η παράσταση περιλαμβάνει:

Α) Δωρεάν βαρκάδα μέσα σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο.
Απολαύστε τη μύηση στον Αχέροντα, αλλά προσοχή: Μην πληρώσετε τον βαρκάρη μέχρι να σας περάσει απέναντι!

Β) Για τους μυημένους, δωρεάν μαθήματα εκδοράς και επί πλέον επεξεργασίας ανθρώπινου δέρματος με δυνατότητα έμπρακτης συμμετοχής.  

Γ) Σχόλιο για το ρόλο της τέχνης σε περίοδο κρίσης και το ρόλο της κρίσης σε περίοδο τέχνης.


Συντελεστές:
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Πάνος Σβολάκης
Δραματουργία: Στάθης Γραφανάκης
Κίνηση: Βάλια Παπαχρήστου / Χριστίνα Σουγιουλτζή
Μουσική Σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας
Σκηνογραφία / Κουστούμια: Τέλις Καρανάνος / Αλεξάνδρα Σιάφκου

Ηθοποιοί: Adrian Frieling, Γιάννης Βότσης, Λευτέρης Ζημιανίτης, Άλκης Ζούπας, Άγγελος Καλίνογλου, Ευτυχία Κιουρτίδου, Νεφέλη Παπαδερού, Βάλια Παπαχρήστου, Εύα Αλεξανδρή - Φάκλαρη, Στέλλα Χριστοδουλοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Η Ωραία του Πέραν επιστρέφει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.09.2016 10:55
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την Ωραία του Πέραν - μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου - για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία.
Ο μικρός Χίτλερ, του Arnold Bernfeld στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
20.09.2016 13:52
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Ο Φάουστ, του Γκαίτε ξανά για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
24.08.2016 17:01
Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία την περσινή σεζόν, ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Α-Στερητικό Reloaded: ένα stand up tragedy στο Θέατρο Εμπρός
13.11.2015 13:07
Το Θέατρο Εμπρός φιλοξενεί και φέτος την stand up tragedy, με τίτλο Α-Στερητικό Reloaded. Ένα σουρεαλιστικό μουσικοθεατρικό παραλήρημα βαμμένο στα χρώματα της επανάστασης!