Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Μήδεια του Βασίλιεφ

Η Μήδεια του Βασίλιεφ
Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του ευρωπαϊκού θεάτρου, ο Ανατόλι Βασίλιεφ προσεγγίζει για πρώτη φορά τη Μήδεια του Ευριπίδη. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 15 και στις 16 Αυγούστου στις 21:00, θα παρακολουθήσουμε την Μήδεια στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τι ακριβώς είναι η πράξη της προδομένης «βάρβαρης» μάγισσας που σκοτώνει τα παιδιά της καταγγέλλοντας την ανδρική απιστία και την άνιση γυναικεία μεταχείριση. Η πρώτη απάντηση που έρχεται στο νου είναι, εκδίκηση.

Όμως ο Βασίλιεφ αντικαθιστά τη λέξη εκδίκηση με τη λέξη θυσία.

Πώς θα ειπωθεί ένα ποιητικό κείμενο χωρίς τη στερεότυπη έκφραση του λόγου και του συναισθήματος είναι το δεύτερο ερώτημα στο οποίο στρέφεται ο ρώσος Δάσκαλος

Την μετάφραση έχει αναλάβει η Εύφη Μπαστιά, την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανατόλι Βασίλιεφ, σκηνογράφος της παράστασης είναι ο Διονύσης Φωτόπουλος, τα κοστούμια έχει δημιουργήσει η Τσάμπα Αντάλ, την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Τάκης Φαραζής και χορογράφος είναι η Τσάμπα Χόρβατ.

Τον ρόλο της Μήδειας θα υποδυθεί η Λυδία Κονιόρδου, του Άγγελου η Αγλαΐα Παππά, του Ιάσωνα ο Νίκος Ψαρράς, του Αιγεύς ο Νίκος Καραθάνος, του παιδαγωγού ο Δημήτρης Κανέλλος και του Κρέωντα ο Γιώργος Γάλλος.

Ενώ τον χορό θα αποτελούν ο Στέλιος Σοφός, ο Στέλιος Ξανθουδάκης, ο Βασίλης Κουκαλάνι, ο Θοδωρής Ευσταθιάδης, ο Μάριος Ντερντές, ο Άγγελος Τριανταφύλλου , ο Δαβίδ Μαλτέζε και άλλοι πολλοί.

H προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει από τις 25 Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Αργύρης Πανταζάρας - Momentum: Μητρόπολη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
13.07.2016 09:18
Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό ‘τραγούδι’ μέσα απ’ όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη». Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Οιδίπους Τύραννος, οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Ηρακλής μαινόμενος και η Μήδεια ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει.
Ο Άγγελος Παπαδημητρίου και η Μάρθα Φριντζήλα στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής

09.05.2016 13:59
Στο πλαίσιο του Open Stage της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου, με τίτλο «Η ζωή μου στο θέατρο», φιλοξενούνται την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι καλλιτέχνες: Άγγελος Παπαδημητρίου και Μάρθα Φριντζήλα.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.