Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Βυζαντινού Μουσείου σε πολιτιστικά προγράμματα

Συμμετοχή του Βυζαντινού Μουσείου σε πολιτιστικά προγράμματα

Tο Βυζαντινό Μουσείο θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για φέτος έχουν θέμα: «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Το Βυζαντινό Μουσείο θα συμμετάσχει με το πρόγραμμα «Αιώνας και Καιρός: στιγμές απ’ το χρονικό του Χρόνου».

 

Ένας χριστιανικός τάφος του 6ου αι., βυζαντινά νομίσματα, εικόνες, τοιχογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες, επιλεγμένα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε διαφορετικές όψεις της αντίληψης για τον Χρόνο στους μεσαιωνικούς και νεότερους χρόνους.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρούς (από 11 ετών) και μεγάλους.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρες ώρες έναρξης: 10.00 και 12.00

 

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν. Ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος γι’ αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Το Δώρο στα εκπαδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ
12.10.2016 12:27
Το Δώρο μετά το μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης εντάσσεται στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΘΒΕ και παρουσιάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Mαρτίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
02.03.2016 13:33
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και την Άνοιξη … Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαρτίου 2016, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσική!
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης συνεχίζονται
22.02.2016 15:28
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Καβάφη μέσα από κόμικς, κολάζ και μουσική χιπ-χοπ; Ένα σχολικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή από το Αρχείο Καβάφη και τη Στέγη.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιανουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο
30.12.2015 12:25
Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί παιδιά και γονείς στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα Σαββατοκύριακα του Γενάρη 2016, με ευχές για μία ακόμα πιο δημιουργική χρονιά.