Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αναμνήσεις: Έκθεση από την Ελένη Χατζηιωάννου, στην Κύπρο

Αναμνήσεις: Έκθεση από την Ελένη Χατζηιωάννου, στην Κύπρο

« Αναμνήσεις » είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς που παρουσιάζει η Ελένη Χατζηιωάννου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα.

 

Η καλλιτέχνιδα:

H Ελένη Χατζηιωάννου γεννήθηκε στη Πύλα και από μικρή μετανάστευσε με την οικογένεια της στην Αγγλία. Σπούδασε ζωγραφική στη St Martins School of Art στο Λονδίνο.(1991 – 1996) Παρουσίασε το έργο της σε πέντε ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές Η ίδια αναφέρει για τη δουλειά της: «Η έμπνευση μου σ’αυτή την έκθεση προέρχεται πρωτίστως από τες παιδικές μου αναμνήσεις στην Κύπρο πριν μεταναστεύσουμε οικογενειακώς στο Λονδίνο, όπως επίσης με τις αναμνήσεις των διακοπών που έκανα στην Πατρίδα μου για πολλά χρόνια. Η αγάπη μου για την τέχνη ΄αρχισε πολύ νωρίς στην παιδική μου ηλικία και είναι έντονες οι μαναμνήσεις μου ακόμα και πριν την ηλικία των έξη μου χρόνων από την οποία αντλώ την έμπνευση μου.

 

Όποτε έχω μπροστά μου ένα λευκό καμβά αυτές οι αναμνήσεις αυθόρμητα αποτυπώνονται σε αυτόν. . Η αίσθηση της γης κάτω από τα πόδια μου, τα άγρια λουλούδια της Άνοιξης, η μυρωδιά της γης στο ζεστό χώμα , το κρυφτό που παίζαμε κάτω από μια μεγάλη χαρουπιά είναι πολύ νέντονα χαραγμένα στη ψυχή μου.

 

Η αγάπη μου για τη φύση γεννήθηκε από την εποχή εκείνη και με εμπνέει να την εκφράσω σε οπτική εικόνα.

 

Κάθε φορά που επιστρέφω στην Κύπροκαι αναπνέω τον αέρα της νοιώθω μεγεμένη και ενθουσιασμένη. Μέσα από την τέχνη μου προσπαθώ να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα με φως κάτι που νοιώθω και αισθάνομαι βαθιά . Η τέχνη μου χαρακτηρίζεταιαπο επίπεδα τα οποία δουλεύω και τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.»

Σχετικές ειδήσεις
Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
24.11.2016 10:38
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 19 Μαρτίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου».
Logos, Stripes and Splashes: Έκθεση του Helmut Middendorf στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
17.11.2016 17:30
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Logos, Stripes and Splashes” με καινούργια ζωγραφικά έργα τoυ Helmut Middendorf από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Pathways: Έκθεση της Ελένης Χατζηιωάννου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία
20.04.2016 13:48
Η Ελένη Χατζηιωάννου παρουσιάζει την νέα της δουλεία με τίτλο "Pathways" στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία από τις 6 μέχρι 23 Μαΐου 2016.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.
Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη
01.04.2016 15:20
Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει την χαρά να παρουσιάσει τη νέα συλλογή της Mari Aoyama στην έκθεση «Blossom», την Πέμπτη, 14 Απριλίου.