Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Κυριακόπουλος - Τοπία: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5

Νίκος Κυριακόπουλος - Τοπία: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5

Η Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5 έχει την τιμή να παρουσιάσει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κυριακόπουλου με θέμα/τίτλο «τοπία».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, στις 8 το βράδυ.

 

Για τα παρουσιαζόμενα έργα της έκθεσης ο Νίκος Κυριακόπουλος αναφέρει: «Τα έργα της έκθεσης ζωγραφίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών καλοκαιριών, την περίοδο των διακοπών και χωρίς να έχω βάλει στόχο να αποτελούν ένα σύνολο με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τα περισσότερα δημιουργήθηκαν στη Μεσσηνία, τόπο από τον οποίο κατάγομαι και σταθερό καλοκαιρινό προορισμό μου. Χρησιμοποίησα λαδομπογιές, τέμπερες και ακουαρέλες υπακούοντας στη διάθεση της στιγμής, τις ειδικές συνθήκες της εκάστοτε ημέρας καθώς και στη διαθεσιμότητα των υλικών του θερινού εργαστηρίου. Ζωγράφισα εκ του φυσικού.

 

Τα έργα είναι μικρών και μεσαίων διαστάσεων αφενός για πρακτικούς λόγους, μιας και δούλεψα εξ ολοκλήρου στην ύπαιθρο, αφετέρου γιατί έτσι είχα τη δυνατότητα να επεξεργάζομαι μία ιδέα γρήγορα, όσο αυτή ήταν νωπή. …Πάγια επιδίωξη των προσπαθειών μου είναι η αναπαράσταση του φυσικού κόσμου με αμιγώς ζωγραφικό τρόπο. Απεχθάνομαι τα διάφορα τεχνάσματα και την αισθηματολογία στη ζωγραφική, σέβομαι όμως απόλυτα το θέμα. Επιχειρώ να συνθέσω χρώματα, σχήματα και τόνους με ακρίβεια, καθαρότητα και ένταση, αισθανόμενος το υλικό που κάθε φορά είναι στα χέρια μου συν την επιφάνεια την οποία θα χρησιμοποιήσω. Αποζητώ την ευστοχία της σύλληψης και της εκτέλεσης. Θέλω το έργο μου να έχει την αίσθηση του αληθούς, του αναπόφευκτου και του απόλυτου, όπως ένας βράχος...»

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
21.02.2017 17:17
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 την ατομική έκθεση της Νέλλας Γκόλαντα με τίτλο: Η εμπλοκή του χώρου: από τα Χαρακτικά στα “Κατοικημένα Γλυπτά Τοπία”.
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.