H νεοσύστατη ομάδα LEGΩ παρουσιάζει στο Bios την παράσταση με τίτλο “Άτιτλη Βία”, που θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 2013.

 

Η υπόθεση:

Ένας φιλόδοξος εργαζόμενος χρησιμοποιεί χρωματιστούς συνδετήρες προσπαθώντας να κάνει δημιουργική τη διαδικασία παραγωγής τόνων φωτοτυπιών και την αρχειοθέτηση βαρετών έγγραφων. Ένα ανώτερο στέλεχος εταιρείας δημιουργεί μια σειρά από σχολαστικούς κανόνες με σκοπό την διασφάλιση της τάξης στην εταιρεία και τον απόλυτο έλεγχο της συμπεριφοράς των υφισταμένων του. Μια οικογένεια έχει το δικό της σύστημα κανόνων και αγκυλώσεων μέσα στο οποίο τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια και ελευθερία. Τι γίνεται όταν ο εργαζόμενος κουραστεί και θέλει να τα παρατήσει; Ή όταν διαταράσσεται η ασφάλεια της απόλυτης τάξης; Όταν οι άνθρωποι βγαίνουν από τα μικροσυστήματα στα οποία ανήκουν; Τότε έρχεται η βία ή μήπως η βία υπάρχει πάντα κάπου καλά κρυμμένη;

 

Η ομάδα:

Η νεοσύστατη ομάδα LEGω, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στο Scratchnight του BobTheatreFestival 2013, επιστρέφει στο BIOS για να παρουσιάσει ολοκληρωμένη την Άτιτλη Βία, την παράσταση με την οποία κέρδισε τον διαγωνισμό. Η ομάδα με επιρροές από σωματικό θέατρο και εμπνευσμένη από σύγχρονα κείμενα, παρουσιάζει την βία όπως δεν την είχαμε φανταστεί.

 

Μια σειρά από καθημερινές ιστορίες που παρουσιάζουν και καταγράφουν τη βία της καθημερινότητας και τις αντιφατικές της εκφάνσεις, όπως εκδηλώνεται μέσα από τους μηχανισμούς της εκπαίδευσης, τον θεσμό της οικογένειας, το εργασιακό περιβάλλον, τον έρωτα.

 

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Κωστάκης Ανδρικόπουλος
Ενδυματολογική επιμέλεια/ επιμέλεια φωτισμών:
Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Επιμέλεια κίνησης:
Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη
Φωτογραφίες:
Αλέκος Αϊδόνης
Παίζουν:
Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Χριστιάνα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Ιωάννα Μαργαρίτη, Θανάσης Πατριαρχέας