Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σοφία Παπακώστα - Between the Lines: Έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Σοφία Παπακώστα - Between the Lines: Έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Παπακώστα “Between the lines” από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2013.

 

Η ενότητα σχεδίων που θα παρουσιαστεί, σχέδια με μελάνι σε χαρτί, αφορά, όπως γράφει η Σοφία Παπακώστα, «τον ‘εγκλεισμό’ και τα ‘όρια’, προσωπικά ή κοινωνικά, ή τους φόβους και τις φοβίες που θέτουν όρια στους ανθρώπους και στις μεταξύ τους σχέσεις. Τα όρια αυτά μπορούν να δρουν είτε ως σύνδεσμοι μεταξύ των ανθρώπων, είτε να τους απωθούν».

 

Η ανθρώπινη εικόνα στα έργα της εξελίσσεται, και από εγκλωβισμένη, σχεδόν εξαϋλώνεται. «Δεν είναι σαφές αν η μορφή αποτελεί η ίδια το κουβάρι που βλέπουμε ή αν μονάχα περιβάλλεται από αυτό. Ακολούθως, το κυρίαρχο ερώτημα που τίθεται είναι αν έτσι καμωμένη ασφυκτιά ή προστατεύεται». Οι αρχικοί όγκοι διαλύονται και έγκειται στην οπτική του κάθε θεατή να διερευνήσει κατά πόσο η μορφή απελευθερώνεται ή αφανίζεται.

 

Με επιρροές από την εικονογραφική παράδοση αλλά και τα σύγχρονα ερεθίσματα, τα σχέδια της Σοφίας Παπακώστα αποτελούν ένα άρτιο και συμπαγές νοηματικό σύνολο, θέτοντας με λεπτό χιουμοριστικό τρόπο διαχρονικά ερωτήματα σχετικά με την αγωνία της ύπαρξης.

 

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

 

Η Σοφία Παπακώστα γεννήθηκε το 1985 στην Λευκωσία. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε το 2008. Το 2010 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε Sequential Design & Illustration (ΜΑ), στο University of Brighton. Η δουλειά της έχει εκτεθεί σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Υπό κατασκευήν, έκθεση του Μίλτου Γκολέμα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
30.01.2017 10:09
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του Μίλτου Γκολέμα με τίτλο «Υπό κατασκευήν». Η έκθεση αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του εικαστικού και θα διαρκέσει από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2017.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2016 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.07.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του καλοκαιριού με τα έργα των συνεργατών της. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Είναι όλα Ψέμα: έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
09.05.2016 09:59
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Νατάσσας Πουλαντζά με τίτλο «Είναι όλα ψέμα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016.
y.st.rd: έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
16.03.2016 12:38
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση του Κώστα Χριστόπουλου με τίτλο «y.st.rd». Η εγκατάσταση στον χώρο αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα μεικτής τεχνικής. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 6 Μαΐου 2016.