Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με τη Λένα Πλάτωνος

Συναυλία με τη Λένα Πλάτωνος
Το θέατρο Ηρώδου Αττικού θα φιλοξενήσει τα παιδιά της πόλης που άκουγαν φανατικά τη Λιλιπούπολη, αλλά και νεότερους φίλους της για μια μοναδική συναυλία. Ορισμένοι ξανασυναντήθηκαν με τη Λένα Πλάτωνος στην ηλεκτρονική σκηνή του ’90. Όσα προφήτευαν ο πρωτοπόρος ήχος και τα ηλεκτρονικά κομψοτεχνήματα της συνθέτριας έγιναν πραγματικότητα ένα ένα: οι μετανάστες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι ερμητικές ζωές στη μεγάλη πόλη.

Η Λένα Πλάτωνος ταξίδεψε τριάντα χρόνια μουσικής δημιουργίας με τους δικούς της όρους και στον δικό της χρόνο, δημιουργώντας άθελά της το μύθο ενός προφήτη δίχως τόπο.

Πώς συνοψίζεις το πλατωνικό σύμπαν σε μια βραδιά που υπόσχεταο πολλά; Καλώντας παλιούς και καινούργιους φίλους, από τον Γιάννη Παλαμίδα, του Σαμποτάζ, ως τον Κ. Βήτα , την Έλλη Πασπαλά και τη Μάρθα Φριντζήλα

Στα πλήκτρα, τον ηχητικό σχεδιασμό και τον προγραμματισμός θα βρίσκεται ο  Στέργιος Τσιρλιάγκος, στο μπάσο ο Βλάσσης Μπακογιάννης, στην κιθάρα ο Στράτος Σπηλιωτόπουλος και στα κρουστά ο Παναγιώτης Κατσικιώτης.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κ. Βήτα για δύο live στο Six D.o.g.s
16.01.2017 12:48
Για πρώτη φορά, για δύο συναπτές Πέμπτες, ο Κωνσταντίνος Βήτα φέρνει μαζί του στην σκηνή του Six D.O.G.S, τα ηλεκτρονικά του τοπία, την ακουστική του ευαισθησία και υλικό που ποτέ ως τώρα δεν έχει ακουστεί σε άλλη συναυλία του.
Η Λένα Πλάτωνος γιορτάζει τα γενέθλία της στο six d.o.g.s
20.10.2016 13:13
Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1951. 65 χρόνια αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου του 2016 η Λένα Πλάτωνος ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Μαζί της θα μπορούσε να πει κανείς, ίσως με μια μικρή δόση υπερβολής αλλά ίσως και όχι, οτι έχει γενέθλια η ίδια η ηλεκτρονική μουσική της Ελλάδας.
Συναυλία-Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
12.09.2016 12:25
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Άλκη Αλκαίο.
Δεύτερη συναυλία για τον Sivert Hoyem στο Ηρώδειο
05.09.2016 16:52
Η συναυλία του Sivert Høyem της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι ήδη sold out!
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.