Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Krs-one live, στο Bios

Krs-one live, στο Bios

O KRS-One γιορτάζει τα 40 χρόνια από την γέννηση του hip-hop με το πρώτο του, ιστορικό live στην Αθήνα! Ένας από τους πιο εμβληματικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία του hip-hop για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας του την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο BIOS.


από τους πατέρες της hip- hop κουλτούρας, με την δισκογραφία του να ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του ’80 (σόλο αλλά και με τους Boogie Down Productions), με στίχους που προκαλούν και σε κάνουν να σκεφτείς, ο KRS-ONE ή Lawrence Krisna Parker παραμένει μέχρι σήμερα πιστός στις αρχές του. Μακριά από τις mainstream φόρμες, κρατάει το όραμά του ζωντανό, 40 χρόνια από τη γέννηση του hip- hop. Ήταν εκεί, στο South Bronx, όταν δημιουργήθηκε το hip hop, είναι εδώ σήμερα παρακολουθώντας την εξέλιξή του.


Έφυγε από το σπίτι του νωρίς στα 14 του για να γίνει MC, μεγάλωσε σε κατάλυμα αστέγων στο South Bronx, όπου γνώρισε τη σκληρή πλευρά της ζωής από μικρός .Εκεί συναντά τον DJ Scott La Rock, όπου δημιουργούν λίγο αργότερα (μαζί και με τον D-Nice) ένα από τα πιο επιδραστικά hip- hop group όλων των εποχών, τους Boogie Down Productions, πρωτεργάτες της gangsta rap, των battle, των πρώτων diss tracks αλλά και των reggae και dancehall επιρροών στα κομμάτια. Κλασικά άλμπουμ παραμένουν μέχρι σήμερα τα δύο πρώτα τους (‘Criminal Minded’ του 1987 και ‘By All Means Necessary’, 1988).

Με το θάνατο του DJ Scott La Rock το 1987, τα πάντα αλλάζουν στην οπτική και φιλοσοφία του KRS-One. Συνεχίζει τους Boogie Down Productions για τα επόμενα χρόνια, αλλά πλέον έχουν μπει τα θεμέλια για μία σόλο πορεία.

 

Τα 90’s έχουν μπει, ο KRS-One (ή αλλιώς Teacha ή The Blastmaster) δημιουργεί τα κινήματα Stop The Violence και Temple of Hip Hop, ο λόγος του πύρινος και πολιτικός. Τα μέσα των 90’s, είναι η εποχή που μεγαλουργεί λυρικά και μουσικά, με άλμπουμ-σταθμούς όπως ‘Return of the Boom Bap’ (1993), ‘KRS-One’ (1995) και ‘I Got Next’ (1997) και κλασικά κομμάτια σαν τα ‘Sound of da Police’, ‘Outta Here’, ‘MCs Act Like They Dont Know’, ‘Rappaz R. N. Dainja’, ‘Cant Stop, Wont Stop’, ‘Step into a World (Raptures Delight), ‘Heartbeat’, ‘Black Cop’ κ.α.

Σήμερα ο KRS-One είναι πολύ ενεργός δισκογραφικά και όχι μόνο (πάντα ακτιβιστής, πολλές φορές αμφιλεγόμενος, ιδιαίτερα μετά την πτώση των Δίδυμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001). Οι πρόσφατες συνεργασίες του με τον Buckshot στο άλμπουμ ‘Survival Skills’ (2009, Duck Down) και με τον Show (από Showbiz & AG) στο άλμπουμ ‘Godsville’ (2011, D.I.T.C.) πραγματικά πολύ καλές, όπως και πολύ φρέσκο το τελευταίο του άλμπουμ ‘The BDP Album’ (2012) με τον παραγωγό Kenny Parker, σαν μία προσπάθεια αναβίωσης των Boogie Down Productions.

Φέτος, συνεργάζεται ξανά με τον γνωστό και βραβευμένο dancehall / ragga μουσικό και παραγωγό Mad Lion, για την κυκλοφορία του 20ου άλμπουμ του KRS-One με τίτλο ‘Just Like That’ (2013, Killahpride).

Σχετικές ειδήσεις
Panda Dub Live Band στο Fuzz Live Music Club
16.02.2017 10:52
H Enter Events την Παρασκευή 5 Μαΐου παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Panda Dub με την συνοδεία της Live Band του!
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
17.01.2017 14:17
To “Lost Track” είναι το χαμένο τραγούδι που κάποτε ακούσαμε και πάντα αναζητούμε. Eίναι ο δρόμος που ακολουθούμε αλλά ενίοτε χάνουμε και συνεχίζουμε να αναζητούμε. Το Alex Drakos Trio σας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar @ BIOS.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
The Lost Track, από τους Alex Drakos Trio στο Bios
12.12.2016 16:50
Οι Alex Drakos Trio, ένα από τα νεότερα αλλά πλέον εντυπωσιακά ελληνικά jazz σχήματα, έρχεται στο Tesla Bar του Bios, για μια σειρά από εμφανίσεις, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την παράσταση “The Lost Track”.
Acoustic Sunsets at the terrace: Ο Φοίβος Δεληβοριάς live στο Bios
08.06.2016 12:39
Το BIOS παρουσιάζει τα Αcoustic Sunsets, μια σειρά από ειδικά ακουστικά σετ στην ταράτσα, και τη Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 ο Φοίβος Δεληβοριάς προκαλεί το φως του ήλιου σε μονομαχία κι όποιος δύσει πρώτος.