Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Piano Plus Festival στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Piano Plus Festival στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το Piano Plus Festival, το οποίο γιορτάζει τα πέντε χρόνια προσφοράς του στον πολιτισμό

 

την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στις 19:30.

 

στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε ένα μουσικό μαραθώνιο που θα πλαισιώσουν  καλλιτέχνες από το χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο, μουσικά χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα καθώς και φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα και οι καλλιτέχνες: Ευτύχης Μπλέτσας (σεφ, συγγραφέας, παρουσιαστής), Ελένη Βουδουράκη (μεσόφωνος), Νίκος Τσαλίκης (πιάνο), Εβίτα Μανιατοπούλου (πιάνο), Αλέξης Πογρεβνόης (κλαρινέτο), Φώτης Ματζακίδης (πιάνο), Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο), Μπεάτα Μίντσετιτς (πιάνο), Vocal Inventions (Φωνητικό Σύνολο) και το Μουσικό Σύνολο Άνοιξη (νεανική ορχήστρα και χορωδία).

 

Πέντε χρόνια τώρα, κοινό και φίλοι της μουσικής στηρίζουν το Piano Plus Festival, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με Πρόεδρο τον  Ανδρέα Ξενόπουλο, σε κάθε προσπάθειά της καλλιτεχνικής του δράσης, ενώ το Piano Plus Festival προσφέρει σε εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη μουσική , μοναδικές μουσικές εμπειρίες γεμάτες δυναμισμό, πάθος, συγκίνηση, νεανικότητα και φυσικά ποιότητα . Η εκπαιδευτική δραστηριότητα του φεστιβάλ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως συναυλίες , master classes, σεμινάρια και διαλέξεις σε σχολεία, ωδεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα, ανάπτυξη καλλιτεχνικού δικτύου για νέους μουσικούς καθώς και δυνατότητα καλλιτεχνικών εμφανίσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ και όχι μόνο.

 

Φέτος, το Piano Plus Festival διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή η οποία θα κλείσει ένα πρώτο σημαντικό κεφάλαιο πέντε χρόνων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα θα γυρίσει σελίδα για την αρχή μιας νέας, πιο σύγχρονης διοργάνωσης, σε καινούριους χώρους πολιτισμού, νέες περιοχές της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και τη διεύρυνση του δικτύου πρόσκλησης καλλιτεχνών αλλά και μαθητών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Τη μεγάλη γιορτή, την παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στις 19:30 στο ΙΜΚ, θα πλαισιώσουν πολλοί καλλιτέχνες, φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από την Κέρκυρα, μουσικά σύνολα από το χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο, καθώς και ο γνωστός σεφ, συγγραφέας της "Μαγειρικής Οικονομίας" και της "Θετικής Ενέργειας", παρουσιαστής στην "Κουζίνα της Μαμάς" και του "Food IQ" και δημιουργός της παράστασης "Μουσικομαγειρέματα" που προάγει την Υγεία με Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία, Ευτύχης Μπλέτσας. 

 

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.

Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Ερωτικό βαλς: συναυλία με της Στέλλα Γαδέδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.01.2017 14:46
Η Στέλλα Γαδέδη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για να μας ταξιδέψει με μουσικές, χρώματα και ρυθμικές ελευθερίες ερμηνεύοντας έργα για φλάουτο και παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις πρόσφατες δικές της μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Ο Μιχάλης Κουμπιός σε μια συλλεκτική μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.05.2016 11:52
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζει θραύσματα από το σύνολο της εργογραφίας του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, σε μία παράσταση με τίτλο Πάρε με της Άνοιξης πνοή.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: αφιέρωμα στον έρωτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 11:24
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα», ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.