Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

5gynaikes.com

5gynaikes.com
Το θέατρο Coronet θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τη χειμερινή περίοδο 2008-2009, την κωμωδία των Jose Miguel Contreras και Ana Rivas 5gynaikes.com. Πέντε γυναίκες, πέντε διαφορετικές προσεγγίσεις στο αιώνιο θέμα: γιατί οι άντρες διαρκούν λίγο; Γιατί όπως λένε οι δημοσκοπήσεις υπάρχουν πιο πολλές γυναίκες από άντρες, ενώ γεννιούνται περισσότερα αγόρια από κορίτσια. Πού χάνονται οι άντρες στην διαδρομή;

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι 5γυναίκες.com συντάσσοντας ένα εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς πρέπει οι γυναίκες να χειρίζονται αυτά τα ευαίσθητα μηχανήματα που ονομάζονται άντρες.

Ένα εγχειρίδιο χρήσης των ανδρών για καλύτερες και μακροβιότερες επιδόσεις μέσα από πέντε μονολόγους από πέντε εντελώς διαφορετικούς τύπους γυναικών. Και μία ακόμα ηθοποιός σ’ ένα ρόλο έκπληξη για το κοινό αφού αυτό συμμετέχει από την στιγμή που πατάει το πόδι του στο θέατρο.

Η παράσταση 5γυναικες.com έκανε πρεμιέρα το 2002 στο θέατρο Αλκαζάρ στη Μαδρίτη και την είδαν 1.0000.000 θεατές και 800.000 στην Βαρκελώνη. Από τότε, όπου παίζεται το σήμα ‘sold out’ κρέμεται στο ταμείο το θεάτρου.

Τα κείμενα είναι του Jose Miguel Contreras και της Ana Rivas, την σκηνοθεσία και την διασκευή έχει αναλάβει η Βαρβάρα Δούκα, την μουσική επιμέλεια ο Στάθης Παρασκευόπουλος και τα κοστούμια η Μαρία Αφεντάκη  

Στην παράσταση παίζουν η Αβαγιανού Ντίνα, η Ανδρεοπούλου Ανθή, η Αποστόλου Ευγενία, η Γανωτή Σάρα, η Ντάλιου Αρετή και η Πολυδεράκη Νέλλη.
Σχετικές ειδήσεις
Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά, στο Cabaret Voltaire
21.11.2016 11:37
Η σατιρική μουσική παράσταση “Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά” που έγραψαν και ερμηνεύουν η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει το κοινό στο Cabaret Voltaire στις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
Γυναίκες της προσφυγιάς: παράσταση από τη θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών
04.05.2016 13:46
Η θεατρική ομάδα του 15ου Λυκείου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση "Γυναίκες της προσφυγιάς", που βασίζεται στις Τρωάδες του Ευριπίδη.
Cavewoman της Emma Peirson για δεύτερη χρονιά στο Coronet
01.02.2016 15:15
H «Cavewoman» της Emma Peirson, η γυναίκα των σπηλαίων, ο απόλυτος φόβος των ανδρών, το πιο πολύπλοκο πλάσμα από την αρχή του πλανήτη έρχεται από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Coronet να ταράξει τα νερά για ακόμη μια φορά!