Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο

Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο
Το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου “Ο άνθρωπος που του πήραν τον ίσκιο” θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Μ. Καλομοίρη. Το βασισμένο στην ποίηση του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής, θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση στη Σάμο, στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Μανώλη Καλομοίρη.

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μαζί με την ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στις 18 Ιουλίου στο Θέατρο Πυθαγορείου της Σάμου για να παρουσιάσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που θα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο Α’ μέρος θα παρουσιαστεί το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου για το Νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη ενώ στο Β’ μέρος της παράστασης θα ακουστούν οι μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη όπως: «Το Στάλσιμο» από τις «Μάγισσες της Σμύρνης», «Τρέχει το Νερό», «Λόγω Τιμής», «Τα τραγούδια για τους μήνες» κ.α.

Μαζί με την Φωτεινή Δάρρα θα εμφανιστούν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος,  Γιώργος Φλωράκης και Ντούο Φίνα υπό την συνοδεία της Ορχήστρας Εγχόρδων Δήμου Πατρών και της  Χορωδία της ΕΡΤ.


Σχετικές ειδήσεις
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στις Συναντήσεις Με Μουσικούς στο cafe του ΙΑΝΟΥ
06.12.2016 16:35
Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, με τον γνωστό συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Μια συζήτηση για την μουσική, την τέχνη, τη ζωή και τον πολιτισμό.
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.
Του Κρασιού και του Έρωτα: Σάκης Παπαδημητρίου και Βασίλης Λέκκας στην Αρχαία Ολυμπία
10.08.2016 13:00
Η μουσική παράσταση «Του Κρασιού και του Έρωτα» με τον Σάκη Παπαδημητρίου και τον Βασίλη Λέκκα έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Αυγούστου 2016.
Εννέα και πέντε, για μία μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
21.07.2016 16:04
Μετά από δύο άκρως επιτυχημένες χρονιές, το “Εννέα και πέντε” η παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.
Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα στο Παλλάς
25.04.2016 15:31
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο μεγάλος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύγχρονη ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο θέατρο Παλλάς για να παρουσιάσουν μαζί σε το μουσικό έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου αλλά και τραγούδια τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως».