Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ζωγραφική καθημερινότητα

Ζωγραφική καθημερινότητα
Μια σειρά αγαπημένων έργων ζωγραφικής που συνοδεύουν την καθημερινότητα παρουσιάζει ο συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 20 Ιουλίου στην Ποσειδωνία της Σύρου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  στο κτίριο της Λέσχης, έναν χώρο που κτίστηκε το 1922, από διανοούμενους της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν ένα χώρο τέχνης και ψυχαγωγίας, όπου θα μπορούσαν να περνούν ευχάριστα την ώρα τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά 22 έργα, τα οποία φέρουν τις υπογραφές των Περικλή Βυζάντιου, Γιάννη Τσαρούχη,  Θανάση Τσίγκου, Γιάννη Γαϊτη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Μάριου Πράσινου,  Παναγιώτη Τέτση, Άλκη Πιερράκου, Παύλου, Αλέκου Φασιανού, Βασίλη Σπεράντζα, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου Σάμιου, Σαράντη Καραβούζη, Θόδωρου Πανταλέων, Μιχάλη Μακρουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα , Θόδωρου Μανωλίδη, Χρόνη Μπότσογλου, Χρήστου Μποκόρου, Μίλτου Παντελιά και του Μιχάλη Γεωργά.

Στον κατάλογο της έκθεσης γράφουν εκτός από τον ίδιο το συλλέκτη, ο δήμαρχος Ποσειδωνίας Γεώργιος Μακριωνίτης, καθώς και ο αγαπημένος φίλος του Κώστα Ιωαννίδη, καταξιωμένος ζωγράφος και κάτοικος Ποσειδωνίας Μιχάλης Μακρουλάκης .

 Η έκθεση «Ζωγραφική καθημερινότητα» στη Λέσχη της Ποσειδωνίας στη Σύρο θα διαρκέσει ως τις 8 Αυγούστου.Σχετικές ειδήσεις
Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα: Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Αγία Πετρούπολη
11.05.2016 15:33
Στα πλαίσια του Ελληνορωσικού αφιερωματικού έτους 2016, ο Έλληνας καλλιτέχνης Αλέκος Φασιανός θα παρουσιάσει στην Αγία Πετρούπολη την ατομική του έκθεση «Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι στην καθημερινότητα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας την περίοδο 19 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2016.
Anima theca diorama boxes: έκθεση του Θόδωρου Μπρουσκομάτη στη Manifactura Gallery
28.04.2016 15:48
Η Manifactura Gallery στο Χαλάνδρι εγκαινιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 την έκθεση του Θόδωρου Μπρουσκομάτη, με τίτλο Anima theca diorama boxes.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.
Η νέα τοπιογραφία: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Ευριπίδη
26.11.2015 13:44
Η έκθεση Η ΝΕΑ ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΑ που θα εγκαινιαστεί στις 10 Δεκεμβρίου 2015 στη Γκαλερί Ευριπίδη παρουσιάζει καταξιωμένους και δημοφιλείς ζωγράφους της νέας γενιάς που καθιέρωσαν την ζωγραφική του τοπίου, τα τελευταία 35 χρόνια.
Λουξεμβούργο - Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα: Έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
19.11.2015 15:42
Η έκθεση "Λουξεμβούργο - Τοπία ξεχωριστά, Οικεία καθημερινότητα" θα πραγματοποιηθεί από 2 έως και 19 Δεκεμβρίου 2015 στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.