Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Οι Έλληνες χαράκτες στην Γαλλία

Οι Έλληνες χαράκτες στην Γαλλία
Στις 3 Αυγούστου εγκαινιάζεται η έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, στη  Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης Antibes, της  Νότιου Γαλλίας. Στην έκθεση, παρουσιάζονται δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιέχει τα έργα του συλλεκτικού λευκώματος «Το πνεύμα των αγώνων», αποτελείται από δώδεκα γνήσια χαρακτικά έργα, διαστάσεων 47 Χ 33 εκ. Το λεύκωμα είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά το 2004 με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

 Η δεύτερη ενότητα,  παρουσιάζει έργα  χωρίς περιορισμούς, και περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικά των καλλιτεχνών,  Ο Μανόλης Γιανναδάκης, ο Γιάννης Γουρζής, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, η Άρια Κομιανού, η Δήμητρα Κουμαντάκη, η Ελένης Οικονομίδου, η Ρουμπίνα Σαρελάκου, η Μαίρη Σχοινά, ο Χρήστος Σανταμούρης,  η Ρένα Τζολάκη, ο Ξενής Σαχίνης, και η Αναστασίας Χατζίρη χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη  εικαστική τους γλώσσα και μέσα από τις διαφορετικές τεχνικές που, ανασύρονται στην  επιφάνεια εικόνες που επισημαίνουν και τις εμπειρίες του κάθε ενός.

 Έργα άγνωστα αλλά και γνωστά από παλαιότερες εκθέσεις, προβάλουν τη δυναμικότητα της σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν και σαν πρεσβευτές της.

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Σχετικές ειδήσεις
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Εικαστική Έκθεση Θηλέων στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου
10.03.2016 15:36
Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου η ομαδική έκθεση με τίτλο Εικαστική Έκθεση Θηλέων.