Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Έλληνες χαράκτες στην Γαλλία

Οι Έλληνες χαράκτες στην Γαλλία
Στις 3 Αυγούστου εγκαινιάζεται η έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, στη  Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης Antibes, της  Νότιου Γαλλίας. Στην έκθεση, παρουσιάζονται δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιέχει τα έργα του συλλεκτικού λευκώματος «Το πνεύμα των αγώνων», αποτελείται από δώδεκα γνήσια χαρακτικά έργα, διαστάσεων 47 Χ 33 εκ. Το λεύκωμα είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά το 2004 με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

 Η δεύτερη ενότητα,  παρουσιάζει έργα  χωρίς περιορισμούς, και περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικά των καλλιτεχνών,  Ο Μανόλης Γιανναδάκης, ο Γιάννης Γουρζής, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, η Άρια Κομιανού, η Δήμητρα Κουμαντάκη, η Ελένης Οικονομίδου, η Ρουμπίνα Σαρελάκου, η Μαίρη Σχοινά, ο Χρήστος Σανταμούρης,  η Ρένα Τζολάκη, ο Ξενής Σαχίνης, και η Αναστασίας Χατζίρη χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη  εικαστική τους γλώσσα και μέσα από τις διαφορετικές τεχνικές που, ανασύρονται στην  επιφάνεια εικόνες που επισημαίνουν και τις εμπειρίες του κάθε ενός.

 Έργα άγνωστα αλλά και γνωστά από παλαιότερες εκθέσεις, προβάλουν τη δυναμικότητα της σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν και σαν πρεσβευτές της.

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
03.11.2016 11:08
Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Χαρακτικές συνομιλίες. Οι νέοι Έλληνες χαράκτες απέναντι στους Έλληνες χαράκτες του παρελθόντος", όπου συμμετέχουν νέοι χαράκτες του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).