Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ένα φτυάρι στον Άρη - Ευγένιος Τριβιζάς

Ένα φτυάρι στον Άρη - Ευγένιος Τριβιζάς

Επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο «Ένα φτυάρι στον Άρη», σε νέα εμπλουτισμένη έκδοση με αυτοκόλλητα.

 

Την εικονογράφηση, έχει αναλάβει η Βάλλυ Λιάπη, ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε ο Αλέξης Κυριτσόπουλος.

 

Το βιβλίο:

Μια μέρα τρεις αφηρημένοι αστροναύτες αναγκάζονται να αποχωρήσουν ξαφνικά, ξεχνώντας στον Άρη ένα φτυάρι. Οι Αρειανοί όμως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή τους. Δεν ξέρουν τι είναι, πώς λέγεται και σε τι χρησιμεύει το παράξενο και αινιγματικό αυτό αντικείμενο. Τι πρέπει να το κάνουν άραγε; Να το γλείψουν; Να το λατρέψουν ή μήπως να το γαργαλήσουν; Οι μέρες περνούν και οι Αρειανοί συνεχίζουν να αναρωτιούνται, να προβληματίζονται, να διαπληκτίζονται και να απορούν. Ώσπου ένα πρωί ένας Αρειανός έχει μια φαεινή ιδέα. Ποια είναι αυτή η λαμπρή ιδέα; Με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσουν οι Αρειανοί στον μακρινό τους πλανήτη το περίφημο αυτό φτυάρι;

 

Άλλη μια καταπληκτική ιστορία με στίχους, γραμμένη από τον Ευγένιο Τριβιζά, τον εγκληματολόγο, τον γείτονα του πυροσβέστη από την Παραγουάη και τον βροχοποιό από τη Σενεγάλη. Η δουλειά του Ευγένιου Τριβιζά, του παραμυθά, είναι γνωστή σε όλους. Δεν ξέρει, όμως, η γράφουσα τι είναι αυτό που κάνει ακόμα και τα μικρότερα παιδιά, ενώ είναι νυσταγμένα, να πετάγονται πάνω από το κρεβάτι τους και να ψάχνουν τις σελίδες για να δουν τους καπεταναίους, τους εξωγήινους, τα παπιά που τρώνε ψάρι, στα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά. Μια απάντηση ίσως είναι ότι γράφει σαν παιδί. Διηγείται ιστορίες που ένα παιδί θα μπορούσε να είχε φαντασθεί και να είχε παντρέψει φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Διηγείται ιστορίες με απροσδόκητη εξέλιξη, τέτοιες που ένα παιδικό μυαλό θα μπορούσε να γεννήσει…

Θάρρος Καλαμάτας

 

Όλα τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε νέες εμπλουτισμένες εκδόσεις με υπέροχα νέα εξώφυλλα από τον Αλέξη Κυριτσόπουλο.

 

Κυκλοφορούν:

Ένα κεράκι για το ρινοκεράκι (νέο)

Ο ιπτάμενος δίσκος (νέο)

Η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα

Το νανούρισμα του μικρού φακίρη

Οι γιαγιάδες με τα γιο-γιο

Η Πουπού και η Καρλότα

Το γαϊδουράκι που γκάριζε

Η νύχτα της μπανανόφλουδας

Ένα κουτάβι νιώθει μοναξιά

Το φαγκρί και το σκουμπρί

Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης

Οι σαράντα εφιάλτες

Πανικός στη Χώρα της Γεωμετρίας

Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία

Ποτέ μη γαργαλάς έναν γορίλλα

Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι (νέο)

Ετοιμάζονται:

Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπί;

Όταν είναι να φύγει το τρένο

Το μωρό που του κλέψανε το μπιμπερό (νέο)

Σχετικές ειδήσεις
Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα - Ευγένιος Τριβιζάς
05.12.2016 12:45
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα του Ευγένιου Τριβιζά σε εικονογράφηση Λίζας Ηλιού.
Η έκθεση - αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.11.2016 15:43
Από τις 13 Νοεμβρίου ξεκινάει η έκθεση - αφιέρωμα στο έργο του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευγένιου Τριβιζά
08.04.2016 11:41
Με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο "Το κουμπί που κρύωνε " που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καρυδάκη, η Παναγιώτα Βλαντή καλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συνάντηση μαζί της και ένα ταξίδι στις σελίδες του βιβλίου στον ΙΑΝΟ το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.
Το κουμπί που κρύωνε - Ευγένιος Τριβιζάς
08.02.2016 12:39
Το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά σε εικονογράφηση της Λίζας Ηλιού με τίτλο, Το κουμπί που κρύωνε κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καρυδάκη.
Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί, του Ευγένιου Τριβιζά στο Θέατρο Αυλαία
08.02.2016 11:01
Το Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί στην παράσταση Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί, μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά από τον Αναστάση Ροϊλό και τον Κωστή Βοζίκη.