Το Studio Κινητήρας παρουσιάζει το Timeline Project, ένα θεατρικό παιχνίδι που 6 φανταστικοί φίλοι σε προσκαλούν να τους γνωρίσεις.

Το έργο, θα παίζεται από τις 17 Μαΐου έως και τις 23 Ιουνίου 2013.

Έξι ρόλοι βγαλμένοι από την πραγματική ζωή. Από τα social media δηλαδή.

Τί εννοείς τα social media δεν είναι πραγματική ζωή; Μάλλον ναι, έχεις δίκιο, δεν είναι. Είναι ακόμα καλύτερα από την πραγματική ζωή. Είναι η πραγματική εκδοχή μας. Είναι ο χώρος όπου μπορείς να προσποιηθείς αυτό που θα ήθελες να είσαι και να γίνει πιστευτό. Το νέο project του Κινητήρα εξερευνά αυτόν το διαδικτυακό κόσμο που για κάποιους είναι μια παράλληλη εικονική πραγματικότητα και για κάποιους άλλους ένα κομμάτι της πραγματικότητας που την εμπλουτίζει. Ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι στο Timeline μας και μια θεατρική παράσταση, που λειτουργούν μαζί αλλά και ανεξάρτητα.

Το παιχνίδι…

Έξι άνθρωποι- τρεις άντρες και τρεις γυναίκες- εμφανίζονται στο Timeline σου ή την Αρχική σου Σελίδα. Αποκαλύπτονται, διαμορφώνονται και σε προκαλούν να τους εξερευνήσεις. Η Μαμά Τρολλ, η Χίπστερ-Ενεργή Πολίτης με τα συναισθηματικά αδιέξοδα, η Άυπνη Γιάπισσα με την κοιμισμένη λίμπιντο, ο Πέφτουλας Φούρναρης με το όραμα, ο Ξεπεσμένος Νάρκισσος με την φίλη του σιωπή, το Πρώην Χοντρό Αγόρι με την τάση φυγής. Έξι φανταστικοί αλλά και απόλυτα υπαρκτοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σου στέλνουν μία πρόσκληση. Μία πρόσκληση να τους ακολουθήσεις, να τους κάνεις φίλους σου, να τους φλερτάρεις, να τους σκουντήξεις, να βρεις την μεταξύ τους σχέση, αν υπάρχει, να τους επηρεάσεις και να γίνεις συνένοχος στο διαδικτυακό τους ταξίδι.

 

Η παράσταση…

Το ταξίδι αυτό θα καταλήξει στις 17 Μαΐου σε μια ζωντανή συνάντηση μαζί τους στον Κινητήρα, όπου θα έχεις την ευκαιρία να τους δεις από κοντά και να ανακαλύψεις αν ο καθένας τους είναι αυτό που φαινόταν. Σε μια παράσταση – μαύρη κωμωδία, που με σκωπτική διάθεση εξερευνά τις αλλαγές στην πλατφόρμα της ανθρώπινης επικοινωνίας, στην οποία ωστόσο παραμένει πάντα στο επίκεντρο ο άνθρωπος. Αναζήτησέ τους λοιπόν. Μπορεί σε αυτούς να βρεις και δικά σου κομμάτια.

Ήρωες:

Mana Troll, Kostas Ntakos, Myrto Gantaki, Crappy Dreamer, Johnny Fabriano, Nefelimmm

Ιδέα – Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου

Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου και 6 μονόλογοι από τους Κώστα Γιαννακίδη, Χαρά Γιαννακοπούλου, Λουκρητία, Xρήστος Πολυμενάκος, Tanevramou, Γρηγόρης Καψάλας

Χορογραφία: Ευγενία Δελιαλή

Videos: Κωσταντίνος Πιλάβιος

Mουσική: Γιώργος Μπίτσικας

Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Σκηνικά: Βίκυ Αδάμου

Φωτογραφίες blog: Σπύρος Περδίου

Graphic Design: Σπύρος Κοντογιώργης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζι Βαλσάμη

Πρωταγωνιστούν: Βιολέττα Γύρα, Ευγενία Δελιαλή, Γιώργος Νικολαίδης, Γιάννης Ο., Σπύρος Περδίου, Χριστίνα Σαμπανίκου