Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

«Με λέξεις... σφαίρες», του Γιώργου Σκούρτη στο Θέτρο της Ημέρας

«Με λέξεις... σφαίρες», του Γιώργου Σκούρτη στο Θέτρο της Ημέρας

Το «Θέατρο Λιτότητας» παρουσιάζει στο Θέατρο της Ημέρας την κοινωνική-πολιτική σάτιρα του Γιώργου Σκούρτη, με τίτλο «Με λέξεις... σφαίρες». 

 

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελείται από μονόλογους και ντουέτα του συγγραφέα που παρουσιάζονται πρώτη φορά στο θέατρο.

 

Τα νέα κείμενα του Γιώργου Σκούρτη καυτηριάζουν, με κωμικοτραγικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας την περίοδο που διανύουμε. Η γλώσσα του Σκούρτη άλλωστε, γνωστή για την αμεσότητά της και παρούσα σε όλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου (μετρώντας από το 1970 και το ιστορικό έργο «Νταντάδες» πόυ ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης Κ.Κουν σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη) δεν έχει χαριστεί σε κανέναν και σε τίποτα· η εξουσία, η κοινωνία της μεταπολίτευσης και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μπήκαν στο μικροσκόπιο της γραφής του και παρουσιάστηκαν με μία θεατρική αλήθεια που αποτέλεσε σχολή.

Το «Θέατρο της Λιτότητας» με χαρά λοιπόν, παρουσιάζει στο κοινό τα νέα αυτά κείμενα του Γ. Σκούρτη, αφήνοντας τις λέξεις-«σφαίρες»  τους, να βρουν το «στόχο» τους στη συνείδηση και τα «πιστεύω» του σημερινού θεατή. 

 

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

 

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Σκούρτης

Σκηνοθεσία: Ζανό Ντάνιας

Φωτισμοί: Τάκης Μπαρδάκος

Σκηνική Επιμέλεια: Μαρία Νόρμαν

Μουσική Σύνθεση: Ερασμία Τσίπρα

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Βιβή Νικολάου , Ζανό Ντάνιας, Άννα Παντζέλη

Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00

 

Σχετικές ειδήσεις
Ξανθίππη, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό
04.01.2017 11:14
Το έργο «Ξανθίππη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου παρουσιάζεται στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό, σε σκηνοθεσία του Κωστή Παπαϊωάννου, με πρωταγωνίστρια την Ματθίλδη Μαγγίρα.
Πηνελόπη Δέλτα, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου για 3η χρονιά στο Θέατρο της Ημέρας
09.12.2016 12:45
Το έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, Πηνελόπη Δέλτα, θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά, σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή στο Θέατρο της Ημέρας.
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Η Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Εγνατία
07.09.2016 16:29
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα ! Στο θέατρο Εγνατία , από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για δέκα μόνο παραστάσεις.
Σίβυλλα η εν κουτουκίω, του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Θέατρο Βράχων
29.06.2016 14:43
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων μας προσκαλεί στην παράσταση Σίβυλλα η εν κουτουκίω, του Γιώργου Γιαννακόπουλου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2016.