Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Καθρέφτης μέσα στον καθρέφτη, στο θέατρο Olvio

Καθρέφτης μέσα στον καθρέφτη, στο θέατρο Olvio

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού και τη sold out παρουσίαση στο six dogs, το Spiegel im Spiegel / Καθρέφτης μέσα στον Καθρέφτη ανεβαίνει σε ένα μεγαλύτερο χώρο, στο θέατρο Olvio.

 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 το κονσέρτο σύγχρονης κλασικής μουσικής για ένα πιάνο , ένα βιολί και ένα σώμα , βασισμένο σε συνθέσεις των Sergei Prokofiev, Arvo Pärt, Giya Kancheli και Valentyn Sylvestrov θα παρουσιαστεί στο θέατρο OLVIO.

 

Αυτή τη φορά ο ρόλος του σώματος δίνεται σε μια εικαστικό. Μια παράσταση , όπου οι μουσικές συνθέσεις επηρεάζουν τη δημιουργία της εικαστικής πραγματικότητας και οδηγούν, η καθεμία με τον τρόπο της, στην αποδόμηση και ταυτόχρονη συνειδητοποίηση του εφήμερου.  Οι διαδραστικές βίντεο προβολές και περφόρμανς της εικαστικού, απασχολούν το συνειδητό του θεατή και δημιουργούν έναν αγωγό που διευκολύνει την εισχώρηση της μουσικής στο υποσυνείδητο. Το μουσικοοπτικό αποτέλεσμα επιδιώκει ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης των αισθήσεων που μέσα από τη δίνη του φευγαλέου θέλει να οδηγήσει τον θεατή σε ένα χώρο όπου η στιγμή έχει αξία.

 

Συντελεστές:

Πιάνο: Βάλυ Ιωάννου

Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης

Σώμα: Supermarionetta

 

Συνθέσεις:

Arvo Pärt: Fratres, Spiegel im Spiegel

Sergei Prokofiev: Sonata No 1, op.80

Giya Kancheli: Time and again

Valentyn Sylvestrov: Sonata Post Scriptum

Σχετικές ειδήσεις
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου τον
06.12.2016 11:53
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Το ζεϊμπέκικο του Μενούση: παρουσίαση δίσκου στη Μουσική σκηνή Σταθμαρχείον (Αλλαγή χώρου)
28.11.2016 16:41
Οι εκδόσεις δίσκων Καθρέφτης ήχων Αληθινών, παρουσιάζουν το στιχουργό Χρήστο Καφτεράνη και τον συνθέτη – μουσικό Γιώργο Δούσο σε 11 νέα τραγούδια. Ένας κύκλος τραγουδιών με τίτλο Το Ζεϊμπέκικο του Μενούση.
Απόσταγμα Ρωσίας: αριστουργήματα ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 09:58
Δύο σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και ο πιανίστας Απόστολος Παληός, θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που σκιαγραφεί μουσικά τη ρωσική ρομαντική και σοβιετική εποχή μέσα από αριστουργήματα των Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Στραβίνσκι, Χατσατουριάν, Γκλίνκα-Μπαλάκιρεφ, Σνίτκε και Προκόφιεφ. Η συναυλία, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, έχει τίτλο «Απόσταγμα Ρωσίας» και σηματοδοτεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικής Δωματίου «Από τη Ρωσία με αγάπη».
Η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος... στον Καθρέφτη του Παλλάς
27.10.2016 10:09
Ένα μεγάλο υπερθέαμα στήνεται αυτή την περίοδο στο Παλλάς με τίτλο «Μαρινέλλα-Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς».
Οι Έλληνες Deejay Nic The Band στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Τουρκίας
19.08.2016 15:09
Η Αθηναϊκή μπάντα Deejay Nic The Band που με το rockstep ήχο της τράβηξε το ενδιαφέρον των Τούρκων διοργανωτών θα εμφανιστεί ζωντανά στις 24 Αυγούστου στο ZEYTINLI ROCK FESTIVALI, το μεγαλύτερο festival που γίνεται στη Τουρκία.