Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Θωμάς Μπακαλάκος: Συναυλίες σύγχρονης ελληνικής μουσικής

Θωμάς Μπακαλάκος: Συναυλίες σύγχρονης ελληνικής μουσικής

Η μουσική πρόταση του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου - με τέσσερις συναυλίες σύγχρονης μουσικής -  θα

παρουσιαστεί στις 16 & 17 Φεβρουαρίου και 23 & 24 Μαρτίου στο θέατρο του Πολυχώρου «ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ» του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο συνθέτης - από το έργο του «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ» - θα παρουσιάσει στις δύοπρώτες συναυλίες του, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, τον κύκλο έργων «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ».

 


Περιλαμβάνονται τα έργα: α) Παραδοσιακό: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, για κουαρτέτο εγχόρδων. β) Παραδοσιακό: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ – ΑΡΝΗ, για πιάνο . γ) Παραδοσιακό: Κλειστός χορός ΑΡΓΙΘΕΑΣ, τρίο για βιολί , κλαρινέτο, πιάνο. δ) Παραδοσιακό: ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ, για κουαρτέτο εγχόρδων. δ) ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, σεξτέτο για κλαρινέτο, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.

 


Το Σάββατο 23/3 θα παρουσιαστούν τα έργα από τους κύκλους ΠΡΟΤΥΠΑ και ΣΥΜΦΩΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ , ενώ την Κυριακή 24/3 θα ακουστούν έργα επιλογές από τους παραπάνω κύκλους κα έργα των συνθετών Θόδωρου  Αντωνίου , Κωνσταντίνου Λιγνού, Ιάκωβου  Κονιτόπουλου και Ανδρέα  Τσελίκα. Για τα έργα των  συναυλιών στις 23,24/3,  θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση .

 


Όλες οι συναυλίες κλείνουν με  το σεξτέτο  ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ.


Παίζουν οι Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Απόστολος Παλιός (πιάνο), κουαρτέτο εγχόρδων L’anima: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (βιολί), Ελευθερία Τόγια (βιόλα) και Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο).
 

 

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και διοργανώνονται με τη στήριξη των: Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Μορφωτικού Ιδρύματος  Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ένωσης Μουσικοσυνθετών Συνθετών Στιχουργών Ελλάδος (Ε.Μ.Σ.Ε.) Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών. Την παραγωγή έχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτιστική Δράση – Ε.Μ.Σ.Ε.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.
Συνηχήσεις 2016: Έργα Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής Δωματίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
17.02.2016 15:15
Για δεύτερη χρονιά ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον καλλιτεχνικό θεσμό «Συνηχήσεις», αυτή τη φορά παρουσιάζοντας έργα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δωματίου.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.
Συναυλίες από τη Στέγη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
04.02.2016 11:43
Δύο γείτονες, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ για δύο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 10:37
Όσοι δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους, τον προηγούμενο Οκτώβριο, για τις δύο εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ υπό τον Ζούμπιν Μέτα στο Μέγαρο, έχουν τώρα άλλη μία ευκαιρία να απολαύσουν το διάσημο σύνολο σε δύο ακόμη συναυλίες του με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.