Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Θωμάς Μπακαλάκος: Συναυλίες σύγχρονης ελληνικής μουσικής

Θωμάς Μπακαλάκος: Συναυλίες σύγχρονης ελληνικής μουσικής

Η μουσική πρόταση του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου - με τέσσερις συναυλίες σύγχρονης μουσικής -  θα

παρουσιαστεί στις 16 & 17 Φεβρουαρίου και 23 & 24 Μαρτίου στο θέατρο του Πολυχώρου «ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ» του Δήμου Αθηναίων.

 

Ο συνθέτης - από το έργο του «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ» - θα παρουσιάσει στις δύοπρώτες συναυλίες του, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, τον κύκλο έργων «ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ».

 


Περιλαμβάνονται τα έργα: α) Παραδοσιακό: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, για κουαρτέτο εγχόρδων. β) Παραδοσιακό: ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ – ΑΡΝΗ, για πιάνο . γ) Παραδοσιακό: Κλειστός χορός ΑΡΓΙΘΕΑΣ, τρίο για βιολί , κλαρινέτο, πιάνο. δ) Παραδοσιακό: ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ, για κουαρτέτο εγχόρδων. δ) ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, σεξτέτο για κλαρινέτο, κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο.

 


Το Σάββατο 23/3 θα παρουσιαστούν τα έργα από τους κύκλους ΠΡΟΤΥΠΑ και ΣΥΜΦΩΝΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ , ενώ την Κυριακή 24/3 θα ακουστούν έργα επιλογές από τους παραπάνω κύκλους κα έργα των συνθετών Θόδωρου  Αντωνίου , Κωνσταντίνου Λιγνού, Ιάκωβου  Κονιτόπουλου και Ανδρέα  Τσελίκα. Για τα έργα των  συναυλιών στις 23,24/3,  θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση .

 


Όλες οι συναυλίες κλείνουν με  το σεξτέτο  ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ.


Παίζουν οι Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Απόστολος Παλιός (πιάνο), κουαρτέτο εγχόρδων L’anima: Στέλλα Τσάνη (βιολί), Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (βιολί), Ελευθερία Τόγια (βιόλα) και Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο).
 

 

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και διοργανώνονται με τη στήριξη των: Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Μορφωτικού Ιδρύματος  Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ένωσης Μουσικοσυνθετών Συνθετών Στιχουργών Ελλάδος (Ε.Μ.Σ.Ε.) Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ και Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών. Την παραγωγή έχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτιστική Δράση – Ε.Μ.Σ.Ε.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε ένα διήμερο αγάπης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
10.02.2017 10:46
Τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ παρουσιάζουν δύο συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Επετειακή Συναυλία του Εθνικού Ωδείου για τα 90 Χρόνια λειτουργίας του στο Μουσείο Μπενάκη
04.11.2016 13:18
To Εθνικό Ωδείο γιορτάζει τα 90 Χρόνια προσφοράς του στη μουσική εκπαιδευτική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Ιδρύθηκε το 1926 από τον μεγάλο μας εθνικό συνθέτη και μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη με όραμα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και την ενθάρρυνση - προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Μια γέφυρα μουσικής επάνω από τη Συγγρού: Η τρίτη συναυλία
07.04.2016 14:57
Δύο γείτονες, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάζονται σε έναν κύκλο συναυλιών σύγχρονης μουσικής παρουσιάζοντας τον ήχο του σήμερα.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.