Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θα σου πω ένα παραμύθι στρογγυλό σα το ρεβίθι από τις Παραμυθοκόρες

Θα σου πω ένα παραμύθι στρογγυλό σα το ρεβίθι από τις Παραμυθοκόρες

Ο χώρος τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» παρουσιάζει τις Παραμυθοκόρες στην αφήγηση του παραμυθιού…

«Θα σου πω ένα παραμύθι στρογγυλό σαν το ρεβύθι» στις 9 Φεβρουαρίου 2013.

 

Φασολιές ψηλές ως τον ουρανό και τρομεροί γίγαντες, παράθυρα που δείχνουνε τα πέρατα του κόσμου, λυχνάρια που σου φέρνουν ό, τι λαχταρήσεις, σπουδαίοι ψεύτες σε διαγωνισμό ψευτιάς, αλεπουδίσιες πονηριές και γριές που γίναν νιες, Και θαρρείς πως είναι μόνο αυτά; Έχω παραμύθια να σου πω ένα σωρό!


 
Μια φορά το μήνα για μια και μόνο παράσταση οι Παραμυθοκόρες έρχονται στο Βρυσάκι με καινούρια παραμύθια. Κάθε μήνα και μια νέα παράσταση με παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Και φυσικά πάντα μουσική με κιθάρα, τραγούδι και αυτοσχέδια όργανα αλλά και η μικρή σκηνή του «Θεάτρου από Χαρτί» (kamishibai) που για πρώτη φορά φέρνουν στην Ελλάδα οι Παραμυθοκόρες από την Ιαπωνία.

 

Μαζί τους φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα με κιθάρα, τραγούδι και αυτοσχέδια κρουστά.

Σχετικές ειδήσεις
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι - Σουζάνε Στράσερ
17.01.2017 09:44
Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες το βιβλίο «Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ’ένα παραμύθι» της Σουζάνε Στράσερ.
Τα Ψυχρομπερδέματα ξανά στο Θέατρο Σοφούλη
28.11.2016 12:02
Το Θέατρο Σοφούλη φιλοξενεί την παιδική παράσταση "Ψυχρομπερδέματα". Πρόκειται για μια παράσταση - show που ''μπερδεύει'' το τσίρκο, με το χορό και το θέατρο. Εναέρια ακροβατικά, ζογκλερικά, χούλα χούπ, κορδέλες, ισορροπιστικός τροχός, παντομίμα, μπαλέτο, αφήγηση και η τέχνη του κλόουν είναι όλα όσα συνθέτουν μία ιστορία εμπνευσμένη τόσο από την πρόσφατη και γνωστή ιστορία της ταινίας ''Ψυχρά κι Ανάποδα'' όσο κι από το κλασσικό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν ''Η βασίλισσα του χιονιού''.
Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα
13.05.2016 11:34
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η πρώτη μου Πηνελόπη Δέλτα: Παραμύθι χωρίς όνομα σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου και σε διασκευή Τζέμη Τασάκου.
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Μια φορά κι έναν καιρό: Δύο μουσικά παραμύθια για αφήγηση και ορχήστρα στη Στέγη
24.03.2016 16:28
Ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν δύο μουσικά παραμύθια των Α. Γουάστωρ και Τ. Ρωσόπουλου, για ηλικίες από 5 ετών και άνω, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.