Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ληστεία, στο θέατρο Χρύσανθος Μουζακίτης

Η ληστεία, στο θέατρο Χρύσανθος Μουζακίτης

Ο Κώστας Πρέκας παρουσιάζει το έργο της Ειρένας Ιωαννίδου-Αδαμίδου με τίτλο «Η ληστεία», στο Θέατρο Χρύσανθος Μουζακίτης

… από τις 25 Ιανουαρίου 2013, από Τετάρτη έως Κυριακή.


ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:Η Μοναξιά και η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή.
Η συγγραφέας χρησιμοποιεί δύο πρόσωπα χαρακτηριστικά για την ηλικία που το καθένα αντιπροσωπεύει. Ένα νεαρό κορίτσι που ‘χει πάρει τον κακό δρόμο και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Το κοινό σημείο ταύτισης είναι η μοναξιά τους. Η νεαρή, νόθος και εγκαταλελειμμένη, μεγαλωμένη σε αναμορφωτήριο και ο γέρος χήρος και άρρωστος, ξεχασμένος ουσιαστικά από τα παιδιά του.


Η όλη υπόθεση εξελίσσεται στο σπίτι του γέρου, όπου η νεαρή πάει για να κλέψει. Δημιουργούνται πολλές αντιθέσεις και συγκρούσεις μεταξύ τους, λόγω διαφοράς ηλικίας, κοινωνικής τάξης, αντίληψης του κόσμου και προπάντων, του ιδιόμορφου χαρακτήρα του γέρου. Ωστόσο δημιουργείται και μία ανθρώπινη σχέση.


Το 1994 «Η ΛΗΣΤΕΙΑ» τιμήθηκε με έπαινο στον 7ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.


Η σκηνοθεσία , τα σκηνικά και η μουσική επιμέλεια είναι του Κώστα Πρέκα
Τους ρόλους ερμηνεύουν : ο Κώστας ΠΡΕΚΑΣ και η Βανέσσα ΑΡΑΠΑΚΗ.

Σχετικές ειδήσεις
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Αλκιβιάδης Άγιος από το Θέατρο Ρόδα στο Θέατρο Βράχων
24.06.2016 14:23
Το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2016 φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων το Θέατρο Ρόδα, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης Άγιος.
Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας στο Βασιλικό Θέατρο
21.06.2016 12:54
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.
Far Away από το Θέατρο Πλαστελίνης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.06.2016 11:30
Το Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, την παράσταση Far Away.
Ακύρωση - Οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 14:46
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων το έργο του Αισχύλου, Πέρσες. - Η παράσταση ακυρώνεται