Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζονται στον Ιανό

Οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζονται στον Ιανό

Το Βιβλιοπωλείο Ιανός διοργανώνει τη σειρά παρουσιάσεων με τίτλο «Οι εκδότες και η ιστορία τους»…

… και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, στις 20.00 θα φιλοξενήσει την παρουσιάση των Εκδόσεων Άγρα , με την επιμέλεια του Γιάννη Μπασκόζου.


Κεντρικός ομιλητής Σταύρος Πετσόπουλος
Θα μιλήσουν φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι.


Έχουν προηγηθεί οι παρουσιάσεις των Εκδόσεων Ίκαρος και Καστανιώτη. Το σκεπτικό των παρουσιάσεων είναι το εξής:
«Οι εκδότες υπήρξαν για χρόνια οι διακινητές ιδεών και αποτέλεσαν στις καλύτερες και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας πηγή αισιοδοξίας και ανανεωτικού προβληματισμού. Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιστορία των εκδοτών και την προσφορά τους στον τόπο. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται (εκτός απρόοπτου) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και η φιλοδοξία μας είναι να κρατήσουν τόσο καιρό ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι περισσότεροι των εκδοτικών οίκων στη χώρα μας , αυτοί που με την εκδοτική τους δραστηριότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική μας ιστορία.


Η παρουσίαση κάθε εκδοτικού οίκου θα γίνεται με τον επικεφαλής του και θα συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Θα ακολουθούν παρεμβάσεις από συγγραφείς και φίλους του παρουσιαζόμενου εκδότη. Η εκδήλωση θα έχει και τον χαρακτήρα γιορτής αφού θα καλούνται οι συγγραφείς, οι επιμελητές, οι μεταφραστές, οι τυπογράφοι, οι διορθωτές και γενικότερα οι φίλοι του εκδοτικού οίκου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό. »

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης Ευσταθιάδης στον Ιανό
03.01.2017 12:17
Οι εκδόσεις Μελάνι και ο Ιanos παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο Kλεινόν. Μυθιστορίες για την Αθήνα του Γιάννη Ευσταθιάδη στις 10 Ιανουαρίου 2017 στον Ιανό.
Ο Ιάσων Πιπίνης στον Ιανό
17.11.2016 13:40
Οι εκδόσεις Κέδρος και ο Ιανός παρουσιάζουν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 το βιβλίο του Ιάσονα Πιπίνη με τίτλο Το Καμένο Παλάτι. Η αληθινή ιστορία του πρώτου ιθαγενούς προέδρου στη Λατινική Αμερική Έβο Μοράλες.
Υπερρεαλισμός και η δημιουργία της ιστορίας - Νικόλας Κάλας
25.10.2016 10:36
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Υπερρεαλισμός και η δημιουργία της ιστορίας του Νικόλα Κάλα σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.
Συγγραφείς του κόσμου στο Ιανό: Συζήτηση με τον Jan Guillou
02.09.2016 10:09
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη στον Ιανό
28.03.2016 11:22
Οι εκδόσεις Άγρα, Ίκαρος, Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη με τίτλο: «Να κοιτάζεις κάτι ωραίο...». Αντίδωρο για τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.