Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Μπλε Κοχύλι. Τα παραμύθια χορεύουν στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το Μπλε Κοχύλι. Τα παραμύθια χορεύουν στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παιδική παράσταση παράσταση «Το Μπλε Κοχύλι» από την Κυριακή

9 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι την Κυριακή 2013. (κάθε Κυριακή στις 11.00π.μ.)


«Το Μπλε Κοχύλι είναι μαγικό, γιατί ενώνει τη χαρά με τη λύπη και βγάζει μαργαριτάρια. Κάθε μαργαριτάρι είναι μία ευχή και μία επιθυμία. Όταν επιθυμείς κάτι θα το ζητάς από το μαργαριτάρι, αυτό θα λιώσει και η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί».


 
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Αρχόντισσας των δασών, όταν έδωσε το μπλε κοχύλι στην κόρη της Τρισεύγενη πριν πεθάνει.


 
Θα καταφέρει άραγε η κυρά των Βάλτων να κλέψει το μπλε κοχύλι; Το αηδόνι θα τη βοηθήσει; Τι κάνει η Τρισεύγενη όταν μένει μόνο με τρία μαργαριτάρια;


 
Μία μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά και μεγάλους που συνδυάζει το λόγο, τη μουσική και την κίνηση και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εκφραστούν με την κίνηση του σώματος. Μία παράσταση που υμνεί το γεγονός ότι ο θησαυρός της ζωής είναι το πάντρεμα της χαράς και της λύπης.
 


Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.


 
Κείμενο: Μαριβίτα Γραμματικάκη
Μουσική: Γιώργος Περιστέρης
Σκηνοθεσία: Λένα Γεωργιάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Τότα Πρίτσα
Χορογραφία: Θεμιστοκλής Παυλής
Φωτισμός: Γεράσιμος Δενδρινός


 
Χορεύουν οι μαθητές της Κρατικής Σχολής Χορού: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (Άρχοντας), Αλεξάνδρα Σαρρηγεωργίου (Αρχόντισσα), Ραφαέλα Πετράι (Τρισεύγενη), Χριστίνα Μπίτου (Κυρά των Βάλτων),  Αλέξης Φουσέκης (Μπλε Κοχύλι).

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κώδικας Του Κοντού Δράκου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
25.01.2017 14:40
Μετά από μια σειρά εμφανίσεων στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Ντόχα του Κατάρ, «ο Κώδικας του κοντού δράκου» επιστρέφει ξανά στη μητρική του γλώσσα και στην πρώτη του στέγη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
Εκλάπη το κλειδί του Sol: μια μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.11.2016 11:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά, Εκλάπη το κλειδί του Sol!
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
Το μπλε κοχύλι - Μαριβίτα Γραμματικάκη
14.04.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το μπλε κοχύλι της Μαριβίτας Γραμματικάκη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.