Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση Ανθολογίας Ισπανόφωνου Μικροδιηγήματος Mini71Cuentos στη Knot Gallery

Παρουσίαση Ανθολογίας Ισπανόφωνου Μικροδιηγήματος Mini71Cuentos στη Knot Gallery

H Knot Gallery μας καλεί στην παρουσίαση της ανθολογίας του ισπανόφωνου μικροδιηγήματος 
Mini71Cuentos …

του Χόρχε Λουίς Μπόρχες στις 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 9μ.μ.

 

Στη Σουμάτρα, κάποιος θέλει να πάρει διδακτορικό στη μαντική. Ο μάγος εξεταστής τον ρωτάει αν θα απορριφθεί ή αν θα περάσει. Ο υποψήφιος απαντάει ότι θα απορριφθεί.

 

Η KNOT Gallery, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το Κέντρο Ισπανικής, Πορτογαλικής και Καταλανικής γλώσσας Abanico, φιλοξενεί την παρουσίαση της Ανθολογίας ισπανόφωνου μικροδιηγήματος MINI71CUENTOS. 

 

Η συγκεκριμένη ανθολογία είναι προϊόν συλλογικής μεταφραστικής δουλειάς, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του μεταφραστή και επίκουρου καθηγητή μεταφρασεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. 

 

Το μικροδιήγημα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ρηξικέλευθα λογοτεχνικά είδη του  σύγχρονου κόσμου, συνδυάζοντας το μυστήριο, το χιούμορ και την ανατροπή πάντα διατηρώντας την εξαιρετικά μικρή έκταση και μία ιδαίτερη αίσθηση πυκνότητας. Η παρουσίαση της ανθολογίας θα πλαισιωθεί από τρεις ομιλίες  που θα προσεγγίζουν τόσο την παράδοση του μικροδιηγήματος όσο και τη μεταφραστική διαδικασία καθώς και από ιδιαίτερες αναγνώσεις επιλεγμένων μικροδιηγημάτων από την ανθολογία.

 

Εισηγητές: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη (μεταφράστρια), Αρμόδιος Διαμαντής (μεταφραστής),  Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (Επικ. Καθηγ. Μεταφρασεολογίας ΑΠΘ) και Θέμελης Γλυνάτσης (σκηνοθέτης)
Αποσπάσματα από την Ανθολογία θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σοφία Μαραθάκη και Πάνος Ροκίδης.
 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση με την Ακαδημαϊκό Edith Hall
08.02.2017 09:56
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και ιστορικού Ήντιθ Χολ Αρχαίοι Έλληνες την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
 Ανθολογία κινεζικής ποίησης - Συλλογικό
20.01.2017 10:34
Από τις εκδόσεις Printa-Ροές κυκλοφορεί το βιβλίο, Ανθολογία κινεζικής ποίησης σε μετάφραση Γ. Λειβαδά και επιμέλεια Παυλίνας Παμπούδη.
Παρουσίαση ανθολογίας Οδυσσέα Ελύτη - Γιώργου Κουρουπού στο Μουσείο Μπενάκη
25.10.2016 12:07
Οι εκδόσεις Ίκαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της πεντάγλωσσης ανθολογίας «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη.
Amour, Ερωτική ανθολογία - Συλλογικό
07.04.2016 13:05
Από τις εκδόσεις Αιώρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Amour, Ερωτική ανθολογία με κείμενα των Αββάς Πρεβό, Δουμάς, Ζολά, Καζανόβα, Κρεμπιγιόν, Μπαλζάκ, Μωπασσάν, Ντιντερό, Ντε Νερβάλ, Ντε Σαντ, Σταντάλ, Φλωμπέρ.
Phosphorus - Γιώργος Στριφτάρης: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στην Cheapart
18.03.2016 10:39
Μετά την συμμετοχή του λευκώματος PHOSPHORUS στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ANDRES-UNDRESS του Γιώργου Στριφτάρη στις Βρυξέλλες (Artbeat Gallery, Νοέμβριος 2015) και την επίσμη παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη (K & K Showroom, Φεβρουάριος 2016), το άλμπουμ έρχεται επισήμως πια και στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή βραδιά στην CHEAPART.