Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Μικρή μας πόλη στη νεανική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ

Η Μικρή μας πόλη στη νεανική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ

Με το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ, «Η μικρή μας πόλη» εγκαινιάζεται η νεανική σκηνή του
Θεάτρου Ακροπόλ

από τις 20 Νοεμβρίου 2012.

 

«Η μικρή μας πόλη» είναι μια τρυφερή, ευαίσθητη και συνάμα φιλοσοφημένη παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας, με την οποία ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί…


Το έργο, μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλυ και του Τζώρτζ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι καταδεικνύει μια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου.

 


Η διαχρονικότητα και η οικουμενικότητα των θεμάτων του, το τοποθετούν ανάμεσα στα κλασικά έργα.
Πρωτοπαίχθηκε το 1938 στη Νέα Υόρκη με ιδιαίτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ο Θόρντον Ουάιλντερ κέρδισε ένα ακόμη βραβείο Πούλιτζερ.

 


Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1945, ενώ το 1962 παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Μάριου Πλωρίτη με την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη στο ρόλο της Έμιλυ και το Γιάννη Φέρτη στο ρόλο του Τζωρτζ.

 


Ο Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης με τεράστια και αποδεδειγμένη εμπειρία πάνω σε ζητήματα του θεάτρου που απευθύνεται σε νέους, έχοντας μαζί του μια πλειάδα από έξοχους νέους αλλά συνάμα και δοκιμασμένους ηθοποιούς θα παρουσιάσει τη «Μικρή μας πόλη» σε γυμνάσια, λύκεια, αλλά και στο θέατρο Ακροπόλ, που φέτος εγκαινιάζει την νεανική του σκηνή.

 


Την ιστορία αφηγούνται: Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έμιλυ Γουέμπ,), Άνδρη Θεοδότου (Μυρτλ Γουέμπ,), Σοφία Καψούρου (Ρεββέκα Γκιμπς, κυρία Σόαμς), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Τζο Κρόουελ, Γουάλας Γουέμπ, Σάιμον Στίμσον), Κωνσταντίνος Μπούντας (Χάουι Νιούσαμ, Τζώρτζ Γκιμπς), Ιωάννα Πιατά (Τζούλια Γκιμπς), Αινείας Τσαμάτης (Φρανκ Γκιμπς)

 

Μετάφραση: Ευαγγελία Σκοτιδάκη
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνογραφία: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική: Θέμης Καραμουταρίδης
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ

 

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ίδρυσε νεανική σκηνή, που επισκέπτεται σχολεία (γυμνάσια & λύκεια στο λεκανοπέδιο Αττικής) με πολύ χαμηλό εισιτήριο από 3 έως 5 ευρώ.

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Μύτη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Πόλη!
28.11.2016 12:50
Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΗ και οι Μικροί ΠυροΤέχνες παρουσιάζουν την μουσική θεατρική παράσταση “Η Κόκκινη Μύτη”, την ιστορία του κλόουν Ζακ – Ζαν Περώ.
Σχολικά Γυμνάσια (Middle School: The Worst Years of my Life)
21.10.2016 17:20
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία Σχολικά Γυμνάσια (Middle School: The Worst Years of my Life).
Οι τρεις σωματοφύλακες, του Αλέξανδρου Δουμά στο Θέατρο Ακροπόλ
23.09.2016 15:46
Το αριστούργημα τις γαλλικής λογοτεχνίας, Οι τρεις σωματοφύλακες, του Αλέξανδρου Δουμά, ανεβαίνει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ!
Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στην Ραφήνα
18.08.2016 12:12
Η αυθεντική παράσταση του Ακροπόλ, Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας θα παρουσιαστεί στις 20 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Θέατρο Γυμνασίου – Λυκείου, στη Ραφήνα.
Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου στην Ηλιούπολη
11.08.2016 13:41
Η αυθεντική παράσταση του Ακροπόλ, Τα Ψηλά Βουνά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Δ. Κιντής, στην Ηλιούπολη.